Bilim - Teknoloji Servete "hayır" diyen site!
Paylaş
Servete "hayır" diyen site!

Facebook satın almak için 3 milyar dolar teklif etti, bu site elinin tersiyle itti. Hangi site mi?

Facebook'un 3 milyar dolarlık cazip teklifini geri çeviren Snapchat CEO'sunun kararının arkasındaki neden ortaya çıktı.

Haberin Devamı

23 yaşındaki CEO Evan Spiegel, 2 yıllık şirketine Facebook'tan gelen teklifi elinin tersiyle geri itti. Spiegel'in düşüncesi, biraz daha dayanabilmeleri halinde daha fazla para kazanabilecekleri yönünde. CEO, şu an yükselişte olan uygulamasının daha çok üye kazanabileceğine inanıyor.

Bir foto-mesajlaşma uygulaması olan Snapchat, Stanford Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştiriliyor. Kullanıcılarının fotoğraf çekmesine, video kaydetmesine ve bunlara metin, çizimler eklemesine izin veren uygulama, son olarak ortaya çıkan çalışmayı bir alıcı listesine göndermeye olanak tanıyor. Alıcılar "snap" adındaki bu gönderilere sadece 10 saniye bakabiliyorlar. Bu sürenin ardından snap'ler sunucudan siliniyor.

Haberin Devamı

The Verge'ün iddiasına göre Google, 4 milyar dolara Snapchat'i satın almak istedi ancak arama devinin bu teklifi de Snapchat tarafından geri çevrildi.

Şirket gelir elde etmese de Spiegel, Ekim 2012'de Snapchat takımının satın alınmayı düşünmediğini söylemişti. Uygulamanın Eylül itibariyle günde 350 snap ürettiği söyleniyor. Dolayısıyla firmanın yakın gelecekte daha büyük bir teklif alması olası.

Resimlerle: 2013 model Facebook!

Kaynak: CHIP Online