Gündem Serviste can pazarı: 10 yaralı

Serviste can pazarı: 10 yaralı

Paylaş
Serviste can pazarı: 10 yaralı

Bursa'da kamyon ile çarpışan minibüs, içinde işçilerin bulunduğu başka bir minibüsle kafa kafaya çarpışırken, 10 kişi yaralandı

Kazada bir servis minibüsünün şoförü araç içersinde sıkışırken, itfaiye ekipleri yaralıyı çıkarmak için yoğun çaba gösterdi.

Haberin Devamı

Kaza, merkez Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi Eski Gemlik yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Demirtaş istikametine doğru giden Ömer Koyun yönetimindeki 16 P 1006 plakalı servis minibüsü sola dönmek için fren yaptı. Önündeki aracı son anda fark eden ancak duramayan Mevlüt Şahin yönetimindeki 16 DS 097 plakalı kamyon, fabrikada çalışan işçileri almak için giden servis minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile servis şoförü direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun karşı şeridine geçti.

Bu sırada başka bir fabrikadan işçileri alarak evlerine götüren Önder Yılmaz yönetimindeki 16 S 1551 plakalı servis minibüsü ile karşı şeride geçen minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazadan sonra olay yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5764","5764","201107","5764-3.jpg");

Olay yerine gelen sağlık ekipleri araçta sıkışan Önder Yılmaz ı çıkaramayınca Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekipleri ve İtfaiye Ekipleri'nden yardım istedi. Kurtarma ekipleri, 15 dakikalık bir çalışmanın ardından sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı.

Kazada, 16 S 1551 plakalı servis minibüsünde bulunan Ömer Faruk Elif Orhan Ali Kalkan, Emine Karakoç, Mümin Yılmaz, Kevser Çolak , Abdullah Duman ve Orhan Karakoç ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerinde gelen ambulanslarla Bursa Devlet Hastanesi, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın meydana gelmesinin ardından polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Başka bir kaza meydana gelmemesi için cadde üzerindeki trafik kontrollü olarak verildi.

Kazanın ardından olay yerinde toplanan vatandaşlar, yol üzerinde her gün kazalar yaşandığını, orta refüje kaldırım yapılamamasından dolayı esnafların tehlike altında olduklarını söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uğur SAĞLAM / BURSA, (DHA)