Bakım Ses estetiğiyle hayalinizdeki sese kavuşun (16 Nisan Dünya Ses Günü)

Ses estetiğiyle hayalinizdeki sese kavuşun (16 Nisan Dünya Ses Günü)

Paylaş
Ses estetiğiyle hayalinizdeki sese kavuşun (16 Nisan Dünya Ses Günü)

Ses estetiği ile hayalinizdeki sese ulaşmak artık çok kolay. “Ses estetiğine başvuran hastaların çoğu sesleri ile tarzlarının uyumsuz olduğunu düşünüyorlar ve ameliyat olmaya karar veriyorlar” diyen Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İsmail Koçak, ses estetiğini detaylıca anlatıyor...

Ses estetiğini daha çok; siyasetçi, yönetici, öğretmen, avukatlar ve sanatçı gibi sosyal ortamla iç içe olan kişiler tercih ederken; bu meslek gruplarının dışındaki kişiler de ses estetiğini rahatlıkla tercih etmektedirler.

Haberin Devamı

BOTOKSLA TINISI DEĞİŞİYOR

Ses estetiğinde iki çeşit ameliyat tekniği uygulanmaktadır. Ses tellerine doğrudan yapılan işlemler; botoks uygulaması ve dolgulama tekniklerini içermektedir. Bu teknikler ile ses tellerinin kas kontrolü ve kalınlığı değiştirilerek; ses tınısı ve frekansı üzerinde oynanmaktadır. Bir de “larengoplasti” adlı teknik vardır. Bu işlemlerde ses tellerinin pozisyonu ve gerginliği değiştirilerek, ses kalitesi istenen şekilde ayarlanır.

HASTALAR ERTESİ GÜN İŞE GİDEBİLİYORLAR!

Ses estetiği ameliyatı, 15 dakika ile iki saat arasında değişmektedir. Doğal ses elde edildikten sonra ses terapisi ile tedaviye devam edilebilmektedir. İşlemden sonra hastalar ertesi gün işlerine gidebilir. Ancak ses tellerine doğrudan yapılan müdahalelerde hastaların, 7-15 gün arası ses istirahat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle ses kullanımını gerektiren işlerde çalışanların, işlerine bir süre ara vermesi gerekebilir.

Haberin Devamı

YENİ SESE ADAPTE OLMAK ÇOK KOLAY!

Ses estetiği işlemleri; sesin incelik ve kalınlığını değiştirilmek üzere planlanmış tekniklerdir. Ancak ek olarak, ton değişimi de sağlanabilmektedir. Yani ses estetiği ile tiz sesler, davudi bir hale getirilebilir. Sahnede veya sosyal ortamda kişinin sesinin daha iyi bir etki yaratması sağlanabiliyor. Ses estetiği sonrasında kişiler, çoğunlukla yeni seslerine kolaylıkla alışabiliyorlar. İstenen bir sonuç elde edildiğinde, kişinin kullanımı ile ses kalitesi daha da oturmaktadır.