Yaşam Ses ihaneti ele veriyor

Ses ihaneti ele veriyor

Paylaş
Ses ihaneti ele veriyor

Yapılan bir araştırma, kadın ve erkeklerin seslerinin sevgili ve arkadaşla konuşurken farklılık gösterdiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre; bu farklılık ihaneti anlamaya yardımcı olabiliyor

ABD’de Susan Hughes ve ekibinin yaptığı araştırma, konuşulan kişinin "ne kadar özel olduğuna" göre sesin değiştiğini, bu varyasyonların ihaneti anlamaya yardımcı olabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

2. SANİYEDE BİLDİLER

Yeni sevgili olan ve "halen balayında bulunduğunu" ifade eden katılımcılardan eşlerine ya da sevgililerine ve aynı cinsiyetten arkaşlarına telefon etmesi, her iki konuşmada "Nasılsın" ve "Ne yapıyorsun" diye sorması istendi. Bu kişileri tanımayan başka katılımcılar konuşmaların "ne kadar romantik" ve "ne kadar arkadaşça" olduğunu değerlendirdi. Bazı durumlarda sadece konuşmanın 2 saniyesini dinleyen bu katılımcılar, telefonla arayanın arkadaşıyla mı yoksa sevgilisiyle mi konuştuğunu büyük oranda doğru tespit etti.

KADINLAR SESSİZ, ERKEKLER SESLİ

Bilim adamları, sesin sevilen kişiye göre değiştiğini, daha hoş ve çekici duyulduğunu belirtti. Farklı frekanslarındaki enerji dağılımını gösteren grafikle de sesleri inceleyen bilim adamları, kadınların sevgilileriyle daha düşük, erkeklerin ise daha yüksek perdeden konuştuğunu, bunun yakın ilişkiyi gösterdiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

AA