Yaşam 'Sesi bu kadar güzel olmasaydı söz yazamazdım'

'Sesi bu kadar güzel olmasaydı söz yazamazdım'

Paylaş
'Sesi bu kadar güzel olmasaydı söz yazamazdım'

Akciğer kanseri tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden Berkant'ın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu

74 yaşındaki şarkıcı Berkant Akgürgen'in vefatı, sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu.

Berkant'ın yakın çalışma arkadaşlarından Sezen Cumhur Önal, müzik kariyerindeki yerini "Sesi bu kadar güzel olmasaydı söz yazarı olmazdım" sözleriyle dile getirdi.

Berkant'la aynı dönemde Türk pop müziği listelerini alt üst eden Tülay Özer ise bir dönemin kapandığını vurguladı.

İşte arkadaşlarının Berkant'ın ardından dile getirdikleri:

Sezen Cumhur Önal: "Türkiye'de popüler müziğin tarihsel gelişimi içinde ilk yazdığım şarkılara sesini vermiş gönlünü koymuş şarkıcılardan yorumculardan biriydi. Çok üzgünüm. Çok önemli bir isimdi. Türk dilini Batı müziğini vurgulamaya başladığımız zaman ki asil Türkçemiz soylu Türkçemiz Batı müziğine aykırıdır. O kadar güzel şarkılar söyledi ki ben ona 'Senin sesin bu kadar güzel olmasaydı ben bir şarkı sözü yazarı olmazdım' demişimdir. Çok özel bir insandı en büyük başarısını da Samanyolu adlı parçada elde etti. Her şarkısında bir başka güzelliği ve özelliği vardı. Yıllardan sonda herhalde onu bundan böyle şarkılarla anacağız. Bütün müzik severlerin başı sağolsun mekanı cennet olsun."

Tülay Özer: "Gittikten sonra ne söyleseniz boş. İnsanlar yaşarken kıymetini bilmek lazım. Berkant benim çok yakın çok sevdiğim dostumdu sevgili eşi Endin’de öyle. O kadar sıkıntılar çekti ki belkid e bu sıkıntılar nedeniyle hastalığı yerleşip ölümüne neden oldu. Ne olur bütün yetkililerden rica ediyorum biz bir döneme imza atan sanatçılar hakikatten telif haklarının geç işlemesi nedeniyle filan bütün bu gibi sebeplerle çok ciddi sıkıntılar içinde yaşamlarımızı sürdürüyoruz. Elbette hastalık yerleşmişti ama insanın moraliyle çok alakalı bir şey bu. Belki de daha iyi şartlar olsaydı Berkantcım yaşayabilirdi. Bakalım acaba hangimizde sıra.

Çok seveni var. Hepimiz misafiriz. İnsanları öldükten sonra som altından mezarlara gömseniz neye yarar. İnsanlar sağken hayattayken kıymetini bilmeli o güzel sözleri etmeli. Çünkü misafiriz yapılan her şey onların iyiliği için olur. Mutlaka bir şeyler yapılmıştır ama yeterli olmadı yapılacak bir şey kalmadı."

Haberin Devamı