Gölbaşı Sevgi çiçeği açtı

Sevgi çiçeği açtı

Paylaş
Sevgi çiçeği açtı

Sevgi çiçeği açtı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- DÜNYA'da sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişen ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında olan Sevgi Çiçeği, çiçek açtı.
Gölbaşı Belediyesi tarafından koruma altına alınan ve dünyada sadece Gölbaşı'nda yetişen sevgi çiçekleri, çiçek açtı. Güzellikleriyle görsel şölen sunan sevgi çiçeklerine Gölbaşı'nın andezit taşlarıyla süslenen koruma alanını gezen Gölbaşılıların da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'de özel koruma alanında açan çiçekleri inceledi.
SON 9 YILIN EN VERİMLİ DÖNEMİ
Başkan Şimşek, Sevgi Çiçeği'nin 'Peygamber çiçeği', 'Yanardöner' ve 'Gelin Düğmesi' isimleriyle de bilindiğini belirterek, kırmızı renkle açan Sevgi Çiçeği'nin sadece Gölbaşı'nda yetiştiğini söyledi. 100 hektarlık alanda sevgi çiçeğinin yetiştirildiğini söyleyen Başkan Şimşek, "Nisan ayında açmaya başlıyor, Temmuz ayına kadar sürüyor. Gölbaşı'mızda Sevgi Çiçeğimiz son 9 yılının en verimli yılını yaşıyor. Ama kısa ömürlü olması üzücü. Ama bunun patentini alarak ölümsüzleştirdik. Buda bizim için gurur verici. Aynı zamanda Belediyemiz serasında çiçeğimizi yetiştiriyoruz. Koruması bizim elimizde. Korumaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı