Türkiye (Son Dakika) 'Sevgilimi öldürmek istemedim'

'Sevgilimi öldürmek istemedim'

Paylaş
'Sevgilimi öldürmek istemedim'

Dünyanın ilk ampute atleti unvanına sahip olan ve Londra Olimpiyatları'nda yıldızı parlayan Oscar Pistorius, Sevgililer Günü'nde işlediği cinayetin ardından bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı, yeminli ifade verdi

‘Güney Afrika’nın altın çocuğu’ olarak kabul edilirken, Sevgililer Günü’nde sevgilisini vurarak öldüren ve tüm hayranlarını şoke eden Oscar Pistorius, ikinci kez hakim karşısında. Bir basın ordusunun takip ettiği davada, eski Olimpiyat yıldızı cinayetle suçlanıyor.

Pistorius, yeminli ifadesinde, 'kız arkadaşını öldürmeyi istemediği' belirtirken, 'tehditler aldığını, bu yüzden silah taşıdığını' söyledi. Kız arkadaşını banyoya saklanan hırsız zannettiğini söyleyen Pistorius, kriket sopasını 'banyo kapısının camını kırmak için kullandığını' söyledi.

Pistorius, 14 Şubat Perşembe günü sabahı, model olan sevgilisi Reeva Steenkamp’ı silahla vurarak öldürmüştü. Pistorius, ‘sevgilisini eve giren hırsız zannettiği’ için öldürdüğünü belirterek kendisini savunmuştu. Ancak şu ana kadar toplanan tüm deliller olayın bir cinayet olduğuna işaret ediyor. En son olarak, polis, genç atletin evinde kanlı bir kriket sopası bulmuştu.

Pistorius ‘kasten adam öldürmekle’ suçlanıyor. Pistorius’ın ailesi ise genç atletin cinayetle suçlanması için polisin yeterli delil sunmadığını öne sürüyor. Mahkemeye gri bir takım elbise ile gelen Pistorius’un, yargıcın kendisine iyi olup olmadığını sormasının ardından başını eğdiği ifade edildi.

TASARLANMIŞ CİNAYET

Savcı Gerrie Nel, mahkemeye sundukları delillerde Pistorius’un toplamda dört kez ateş ettiğini belirtti. Nel'in anlatımına göre, Pistorius banyo kapısının camını kırarak, Steenkamp’a buradan üç el ateş etti. Genç kadına üç mermi de isabet etti. Deliller, Pistorius'ın ilk olarak yatak odasında ateş ettiğine yönelik.

Nel, Pistorius’un kız kardeşine yaptığı açıklamalara dayanarak, ‘Steenkamp’ı evine giren hırsız zannettiği için ateş ettiğini söylediğini’ ifade etti. Nel ayrıca, Pistorius’un banyoda bulunan kız arkadaşına ulaşmak için protez bacaklarını taktığını ve 7 metre yürüdüğünü belirtti.

Genç atletin avukatı ise cinayet suçlamalarını reddetti. Pistorıus’un avukatı Barry Roux, müvekkilinin cinayetle suçlanmasına karşı çıkarak, ‘Perşembe günü erken saatlerde yaşanan olayla ilgili detayların belirsiz olduğunu’ belirtti.

ÖMÜR BOYU HAPİS ALABİLİR

Roux, yaptığı konuşmada, “Bildiğimiz şey, Steenkamp’ın kendisini banyoya kilitlemiş olması ve ardından vurulması” dedi. Roux, Güney Afrika’da ömür boyu hapis cezası verilen kasten adam öldürme suçlamasının da doğru olmadığını ifade etti.

Savcı Gerrie Nel ise Pistorius’un cinayet işlediğini savundu. Nel, kendisini Pistorius'ın yerine koyarak cinayetin nasıl işlediğine dair anlatım yaptı: “Eğer ben silah kuşanır, bir mesafeye kadar yaklaşır ve bir insanı öldürürsem, bu kasten adam öldürmektir... Steenkamp kapalı bir kapının ardındaydı ve ben yedi metre yürüyerek onu öldürdüm” dedi. Nel, “Amaç öldürmekti” dedi.

İki bacağında da kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Oscar Pistorius, özel bir çift takma bacak yardımıyla koşuyor. Pistorius, dünyanın en ünlü sporcuları arasında yer alıyor.

'PENCEREDEN GİREN HIRSIZ ZANNETTİM'

Mahkemede en merakla beklenen an, Pistorius'un yemin ederek verdiği ifadenin dinlenmesi oldu. Pistorius, 'kız arkadaşını öldürmek gibi bir niyeti bulunmadığını' söyledi.

Pistorius, 'Steenkamp ile büyük bir aşk yaşadığını ve onu öldürmeyi istemediğini' ifade etti. 'Sevgilisinin ölümünün kendisini yıktığını' belirten genç atlet, ifadesinde 'tehditler aldığını ve kendisini korumak için 9 mm'lik silah taşıdığını' söyledi.

Pistorius, cinayet için çizilen senaryoya şu açıklamayı getirdi: 'Reeva'yı hırsız zannettim. Hırsızın banyo penceresinden girdiğini sandım. Kriket sopasıyla banyo kapısının camını kırdım.'

Evinde hafta sonunda yapılan aramada kanlı kriket sopası bulunan Pistorius, böylece sopayı nasıl kullandığına dair ilk kez açıklama yapmış oldu.

Yargıç, duruşmayı yarın sabah TSİ 09.00'a erteledi.

29 yaşında sevgilisi tarafından öldürülen Steenkamp, mahkemenin düzenlediği saatlerde Port Elizabeth kentinde toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı