Gündem 'Sevgilimle buluşacağım' cinayeti

'Sevgilimle buluşacağım' cinayeti

Paylaş
'Sevgilimle buluşacağım' cinayeti

"Karım bana 'Sevgilimle buluşacağım' deyince kendimi kaybettim, öldürdüm'

22 yıllık eşini çenesinden vurarak öldüren Hacı Ali Yılmaz, “Bana hakaret etti. ‘Sevgilimle buluşacağım’ deyince kendimi kaybettim” dedi. Yılmaz’ın ömür boyu hapsi isteniyor

Adana’da 22 yıllık eşi Fayike Yılmaz’ı (50) tabancayla çenesinden kurşunlayarak öldüren tüpgaz bayi Hacı Ali Yılmaz (50), sabah geç uyandırma yüzünden yaşanan tartışmada, eşinin, “Sevgilimle bulaşacağım” sözü yüzünden katil olduğunu söyledi.

Olay, 22 Haziran’da Meydan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında 4 yıldır şiddetli geçimsizlik olan ve ayrı odalarda yatan Hacı Ali Yılmaz ile 3 çocuk annesi eşi Fayike Yılmaz, sabah kalktıklarında ‘uyandırma’ yüzünden tartıştı. Hacı Ali Yılmaz, “Neden beni uyandırmadın?” diyen eşine, “Sen her gün kalkmıyordun, hayırdır bir işin mi var?” dedi. Eşinin de kızdırmak için “Sevgilim ile buluşacağım” demesine sinirlenen Hacı Ali Yılmaz, ruhsatlı tabancasıyla eşine 2 el ateş etti. Çenesine bir kurşun isabet eden Fakiye Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Hacı Ali Yılmaz, cinayetin ardından polisi arayarak olayı bildirdi.

Haberin Devamı

Müebbet hapis isteniyor

Tutuklanan yargılanan Yılmaz, eşiyle aralarında bir süredir geçimsizlik yaşandığını belirterek, “Yaklaşık 4 yıldır aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Sabah kalkınca bana, ‘Beni neden uyandırmadın?’ dedi. Bu yüzden tartıştık. Bana hakaret etti. Ben de kendimi kaybettim” dedi.

‘Eşini kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Yılmaz hakkında hazırlanan iddianamede, tartıştığı eşinin, kendisini kızdırmak için söylediği sözlere sinirlendiği kaydedildi.

İddianamede, Fayike Yılmaz’ın, eşinin neden erken kalktığını sorması üzerine, “Sevgilim ile buluşacağım” dediği, katil zanlısının, “Şerefsizlik etme, 5-10 dakika sabret gideceğim” sözünün ardından eşinin hakaret etmesi üzerine tabancayla kurşunladığına yer verildi.

Haberin Devamı

MEHMET KAYMAK Adana DHA