Gündem 'Sevgimiz İlaç Olsun' dediler

'Sevgimiz İlaç Olsun' dediler

Paylaş
'Sevgimiz İlaç Olsun' dediler

Büyükçekmece Sahipsiz Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yararına düzenlenen İshakoğlu Musiki Derneği'nin "Sevgimiz ilaç olsun" konseri Büyükçekmece AKM'de düzenlendi

Türk Musikisini aslına uygun icra etmeye ve gençlere sevdirmeye çalışan İshakoğlu Musiki Derneği’nin verdiği konserden toplanan gelir sahipsiz hayvanları koruma derneğine bağışlandı.

Musiki Derneği Koordinatörü Yahya Bacak gecede toplanan paraların sahipsiz hayvanlara ilaç ve barınma yardımı olarak kullanılacağı belirtti.

Hayvanlara düşkünlüğü ile bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün hayvanseverlerden hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi aldı. Akgün;”Sevginin yüceliğine inananın hayvanlara kötü muamelelerde bulunması imkansızdır. Her konuda olduğu gibi sokak hayvanlarını koruma ve ihtiyaçlarını karşılama noktasında da Büyükçekmece halkı üzerine düşeni yerine getirmiştir” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Akgün; “Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezini kurduk. Burada 5 binin üzerinde sokak hayvanına bakıyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde sadece köpek bulunmuyor. Atmacadan kartala, kirpiden martıya, kediden ata kadar her çeşit hayvana bakıyoruz. Bir tek yılan yok. Bu merkezimizde 5 veteriner hekim ve bakıcılar görev yapıyorlar. Günlük 5 ton yemek veriyoruz. Bu yiyecekleri büyük marketlerden, fabrikalardan ve askeriyeden karşılıyoruz ”şeklinde konuştu.

Büyükçekmece de köpek fazlalığından da bahseden Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bizim kadar sokak hayvanları ile bilimsel uğraşan ikinci bir belediye gösteremezsiniz. Komşu belediyeler başta olmak üzere İstanbul’un değişik ilçe belediyeleri kamyonlarla sokak hayvanını toplayıp Büyükçekmece’ye getirip atıyorlar. Biz belediye olarak elimizden geldiğince bu hayvanları toplayıp başta kısırlaştırıp ardından aşılarını ve tedavilerini yapıyoruz. Ancak çok saldırgan olanları karantinaya almak üzere barınağımıza götürüp orada bakıyoruz. Uysal olanları aldığımız mahallelerimize tekrar götürüp bırakıyoruz. Üzgünüm ama bu hayvanlarla yaşamak zorundayız” dedi.

Sokak hayvanları yararına gerçekleştirilen konserde "Garip" ve onu yetiştiren DLK Köpek Eğitim Merkezi sahibi İrfan Bingül de kısa bir gösteri yaparak konsere renk kattılar. Ayrıca Konserde Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Aynur Üstükarcı ve Romalı Perihan’a da katkılarından dolayı plaket verildi.