Eğitim - Kariyer Sevinç Eğitim Kurumları: Fen bilimleri zorlayıcı değildi

Sevinç Eğitim Kurumları: Fen bilimleri zorlayıcı değildi

Paylaş
Sevinç Eğitim Kurumları: Fen bilimleri zorlayıcı değildi

Sevinç Eğitim Kurumları bünyesindeki Sevinç Koleji, Sevinç Temel Okulu ve Sevinç Etüt Eğitim Merkezi eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi

'FEN BİLİMLERİ SINAVI ZORLAYICI DEĞİLDİ'


2016-2017 eğitim – öğretim yılı Merkezi Sistem Ortak Sınavı 2’de Fen Bilimleri sınav sorularının dersin kazanımları ile örtüşmektedir. Sınavda 1. TEOG konularını içeren soru bulunmamaktadır. 6 soru Canlılar ve Enerji İlişkiler, 3 soru Elektrik, 2 soru Işık ve Ses, 3 soru Maddenin Yapısı ve Özellikleri, 6 soru Maddenin Halleri ve Isı ünitelerine aittir.

Sınavda yorumlama ve bilgiyi kullanma gücünü ölçen sorular ağırlıktadır. Dili anlaşılır açık ve nettir. 1. TEOG sınavına göre daha ölçücü olup konu eksiği olmayan ve düzenli çalışan öğrencilerin zorlanmayacağı bir sınavdır. Ayrıca sınavda çıkan ısı soruları diğer sorulara göre daha seçicidir.

'T.C İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SINAVI, ORTA DÜZEYDE BİR SINAVDI'


T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınav soruları müfredat programına uygun konu dağılımı ağırlıklı olarak 2. TEOG ünitelerinden sorular sorulmuştur. Öğrencilerin yorum yapma ve bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik bir sınav olmuştur. Dikkatli okuma isteyen orta düzeyde bir sınavdır.

'İNGİLİZCE, TEOG 1 İLE EŞİT ZORLUKTA BİR SINAVDI'


İngilizce soruları, Milli Eğitim müfredatına ve kazanımlara uygundur ve sorular 2. ve 3. üniteler hariç, sınava kadar işlenen ünitelere göre hazırlanmıştır. Müfredata göre ağırlıklı olarak 4. ve 6. ünitelerden daha fazla soru sorulmuştur. 3 görsel, 2 adet tablo, 6 adet okuduğunu anlama, 9 adet karşılıklı konuşma sorusu vardır, bu sınavda sıralama sorusu sorulmamıştır. Karşılıklı konuşma/Diyalog soruları çok olmakla beraber, okuduğunu anlama soruları da sınavın ağırlığını oluşturmaktadır.

Sorular dil bilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde değil, daha çok okuduğunu anlama, doğru çıkarım yapma becerisini ve kelime bilgisini ölçmektedir. Her sorunun anlaşılabilen bir bağlam içerisinde ve genellikle soru-cevap şeklinde düzenlenmesi soru kalitesinin yüksekliğini ortaya koymaktadır. Paragraf soruları çok açık ve anlaşılır düzeydedir.

Diğer bir dikkati çeken konu ise; sorular arasında olumsuzluk ifade eden sorunun hiç olmaması, tablo sorularının da sadece 2 adet olmasıdır.

Sınav hakkındaki genel değerlendirmemiz, müfredat dışına çıkılmamış ve 1. Dönem İngilizce TEOG sınavı ile kıyaslandığında eşit zorlukta bir sınav olduğu yönündedir.

Haberin Devamı