Pazar Postası 'Seyahat ve keşifle besleniyorum'
Paylaş
'Seyahat ve keşifle besleniyorum'

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD ) 27 yaşında. Bugünün duayen sanayicilerinin kurduğu bir sivil toplum örgütü. Burcu Akdarı Toprak, 2 dönemdir GYİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı...

GYİAD, genç yönetici ve iş insanlarının ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmek için kurulmuş. Onları çeşitli platformlarda temsil ediyor, sosyal sorumluluk projeleri üretiyor.

Haberin Devamı

AB ile müzakere süresinde iş dünyasını temsil ediyor. Üyeler arası ticari ilişki ve işbirliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapıyor...

25-45 yaş arası 300’ü aşkın üyesi var. GYİAD, girişimciliğin gençler arasında yaygınlaşması için eğitim programları düzenliyor.GYİAD Akademi’de, GYİAD üyeleri belirli bir program çerçevesinde yaptıkları sunumlarıyla, öğrencilere teorinin yanısıra iş dünyasındaki deneyimlerini aktarıyor.

15 hafta süren ciddi bir program. GYİAD Akademi’nin çalışmaları 7-8 üniversitede devam ediyor. Burcu hanım, Bursa’nın tanınmış ailelerinden Akdarı’ların kızı. Karoto AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili.

İşadamı Halis Toprak’ın oğlu Ahmet Toprak ile evli olan Burcu Akdarı Toprak, hayatı ıskalamayan bir isim. Seyahat etmek onun için keşfetmek demek...

Haberin Devamı

ÇAĞRI BİLGİN

cagri.bilgin@posta.com.tr

Bursa-ABD arası dönem

Liseye kadar Bursa’da okudum. ABD Boston’da Babson College’ın finans bölümünden mezun oldum. York’ta Merill Lynch ve Capital Inventures Inc.’da Venture Capital firmasında çalıştım. Sonra Bursa’ya döndüm. Bir ara eğitim için 1 yıllığına Londra’ya gittim. Tekrar işlerimin başına döndüm.

Keşfetmeyi seviyorum

Dünyayı gezmeyi ve keşfetmeyi çok seven bir aileden geliyorum. Keşfetmek kadar vizyonu açan bir şey olamaz. Aslında hayatı dengeli yaşamaya çalışıyorum. Köklerim kadar kanatlarım da var.

“En çok gezen mi en çok okuyan mı?” İkisi de birbirinden kıymetli. Bende bu oran sanki yüzde 60 gezmekten yana. İş icabı gittiğim zaman bile keşfe çıkarım...

Yaratıcılığa ve kişinin özgün olmasına çok inanıyorum, ilham almak için farklı kültürleri farklı kişilikleri ve görüşleri değerlendirmek hoşuma gidiyor. Yaratıcılığı öldüren rutin ve monotonluk benim bakış açımda bulunmuyor.

8 kez Brezilya'ya gittim

Sadece Brezilya’ya 8 kez gittim. Farklı bir kültürü yaşamak için sabahın 6’sında karnaval kostümleriyle ailecek karnavala katıldık. Kültürün içine girmek, o ülke insanlarının yaşamlarına nüfuz etmek benim için önemli. Oranın yemeğini yemek, insanıyla konuşmak...

Şehri yaşamak lazım. Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Kuzey Afrika...

Haberin Devamı

Çok yer gezdim.

Korsika'yı beğeniyorum

Bir numaralı şehrim İstanbul. Deniz için Ege ve Akdeniz’e bayılıyorum. Bodrum ve Çeşme’nin sakin zamanlarını tercih ediyorum. Sardunya ve Korsika adasını çok beğeniyorum. Seyahat benim stres atma yöntemim, kafamı boşalttığım yegane şey, onunla besleniyorum.

Beyazlık çok önemli

Beyaz takıntım var. Evim yaşam alanım her zaman beyaz olmalı. Aslında ışığı ve aydınlığı çok seviyorum. Karanlık ve kasvetli ortamlar hiç bana göre değil. Olabildiğince ruhu yukarı çekebilecek, çalışma ve sosyal ortamımı zenginleştirecek tarzlar benim hoşuma gidiyor.

Her sabah koşuyorum

Her sabah 7-8 gibi mutlaka spor yaparım. Koşuyorum. Hava müsaitse doğal ortamda koşmayı seviyorum. Bir gün Emirgan Korusu’nda, bir gün Fethi Paşa Korusu’nda ter atana kadar koşmayı seviyorum.

İstersem iyi yemek yaparım

Yemek yapmak için zaman buluyorum. Kendim için yemek yapmayı sevmiyorum. Eğer konuklarım gelecekse onlar için mutfağa girerim. Yeni şeyler denerim. Değişik tatlılar yaparım. En son, mesela dün akşam sebzeli çorba yaptım.

Haberin Devamı

İlk Şövalye ve Baba

Baba filmini kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. Eski klasik filmleri dönüp dönüp izlerim. İlk Şövalye de bunlardan biri. 10 kere izlesem 10’unda da ağlarım.

Mücadele ve zafer beni çok etkiliyor. Aktör ve aktristin kendisine değil, canlandırdığı karakterlere hayranlık duyarım. Çocukken bile bir ünlünün posterini duvarıma astığımı hatırlamıyorum, tipleri beni ilgilendirmiyor.

Balıkçılar şahane...

Yemekte tercihim her zaman balık. Bursa Mudanya’da Erol Balık vazgeçemediğimiz ailece buluşma yerimizdir. Ruh halime göre değişse de İstanbul’da çok sevdiğim mekanlar var.

Tarabya’daki Kıyı Balık babamın aşıladığı bir kültür. Arnavutköy’deki balıkçılar şahane. Ayrıca ben takalardan balık ekmek yemeye de bayılırım.

Zarif aksesuvar severim

Bohem ve eklektik tarzlar bana uygun değil zarif aksesuvar severim. Aynı anda kullandığım 2 parfümüm var. Birinden hiç vazgeçemiyorum. Dönüş dolaşıp onu alıyorum. Diğeri değişebiliyor.

Haberin Devamı

Alaton ufkumu açtı

Kitap okumayı çok seviyorum. İshak Alaton’un kitapları, örneğin Lüzumsuz Adam çok ufuk açan bir kitap. Tanışma fırsatı bulduğum Elif Şafak beni çok etkiledi. Şemspare’yi çok beğendim. Davet ettim, GYİAD’da bir konuşma yapacak.

'Snowboard'cıyım

Eski bir ‘snowboard’cuyum. Küçük yaştan beri yapıyorum. Tarzım daha çok slalom. Bir-iki yıldır ‘kiteboard’u deniyorum. Eninde sonunda başaracağım, fakat biraz zaman alacak. Erkek kardeşim çok başarılı.

Emilio Pucci rengarenktir

Alışveriş yaparım, bildiğim şeyleri internetten de sipariş ederim. Giyim önemli. Giyim ve tarz olarak kendimde beğendiğimi alırım. Siyahı asla tercih etmem. Kahverengi giymem.

Canlı renkleri severim. Burcu demek renk demek, küçükken de böyleydim. Değişik tarzlarda giyindiğim için birçok markayı denerim. Fakat Emilio Pucci’nin tarzı rengarenktir, çok beğenirim. İş kıyafetleri için Valentino’nun klasik çizgisi güzeldir. Ayakkabıda sanırım biraz süslü ve rahatsız olanlara ilgi duyuyorum.

Soprano eğitimi almıştım

Andrea Bocelli hayranıyım. Eşim bir sürpriz yapmıştı; Toscana’da saman balyalarının arasında Bocelli’yi izlemiştim. Sarah Brightman’a da bayılırım. Bir zamanlar soprano eğitimi almıştım. Sevdiğim şarkıları stüdyoya girer kaydederdim. Artık zamanım yok.

(04.08.2013 tarihli Posta Karnaval ekinden alınmıştır.)