Seyhan Seyhan Belediyesi'nden miniklere sağlıklı gıda eğitimi verildi

Seyhan Belediyesi'nden miniklere sağlıklı gıda eğitimi verildi

Paylaş
Seyhan Belediyesi'nden miniklere sağlıklı gıda eğitimi verildi

Seyhan Belediyesi'nden miniklere sağlıklı gıda eğitimi verildi

ADANA,(DHA)- ADANA Seyhan Belediyesi kreşlerinde kalan çocuklara “Dünya Gıda Günü” nedeniyle gıda yüksek mühendisi tarafından oyun eşliğinde “Sağlıklı Gıda” anlatıldı.

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ile Kreş Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kreşte kalan çocuklara “Dünya Gıda Günü” nedeniyle gıda yüksek mühendisi tarafından“Sağlıklı Gıda” eğitimi verdi. Oyunlar eşliğinde verilen eğitimde çocuklar eğlenirken, öğrenme imkanı buldu. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli gıda yüksek mühendisi Dilem Kırlangıç tarafından çocuklarla oyuna dönüştürülen eğitimde, “Açlığın Olmadığı Bir Dünya İçin Sağlıklı Beslenme” semineri de verildi. Seminerde, gıda tanıtımı, israf, tüketim, düzen, sütün önemi, ev dışında beslenme konularında bilgiler verildi.

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut, kreşteki çocuklara düzenli eğitimler verdiklerini belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın direktifleri doğrultusunda eğitim organizasyonunu yaptıklarını söyleyen Yakut, Yakut, "Bu anlamlı günde Çevre Koruma Müdürlüğü'ne ve gıda yüksek mühendisi Dilem Kırlangıç’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da çocuklarımızı eğitimle geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Seyhan Belediyesi Çevre koruma Müdürlüğü’nün sağlıklı gıda konusundaki denetimlerinin de anlatıldığı eğitim sonrası, kreş öğrencilerine gıda yüksek mühendisi eşliğinde hazırlanmış aşure ve sıkma ikramı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı