Merkez Seyhan’da yardımlar 24 saat sürüyor

Seyhan’da yardımlar 24 saat sürüyor

Paylaş
Seyhan’da yardımlar 24 saat sürüyor

Seyhan’da yardımlar 24 saat sürüyor

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların Ramazan ayında huzuru ve mutluluğu için 24 saat boyunca görev yapıyor. İhtiyaç sahiplerine gündüz gıda kolisi yardımı yapılırken, gece de kahvaltılık koliler ulaştırılıyor.
İlçede kimsenin yatağa aç girmemesi için ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak sıcak yemek ve çorba ikram edip, gıda kolisi desteği veren Seyhan Belediyesi, Ramazan ayında sosyal yardım çalışmalarını artırdı. Ekipler, pandemi nedeniyle iftar sofraları kurulamadığı on bir ayın sultanı Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla, her gün yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi vatandaşla sıcak aşını paylaşıyor. Evinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların evlerine de sıcak yemek ikramında bulunan Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, gıda kolisi dağıtımını ise gece-gündüz ayrımı yapmadan sürdürüyor.
Ekipler, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere içerisinde ayçiçek yağı, pilavlık pirinç, pilavlık bulgur, kırmızı mercimek, makarna, kuru fasulye, sofralık tuz, nohut, böreklik un, domates salçası, arpa şehriye, siyah zeytin, toz şeker ve siyah çay bulunan gıda kolilerini gündüz saatlerinde dağıtıyor. Sahur öncesinde ise siyah zeytin, toz şeker, siyah çay, tahin helva, tahin, üzüm pekmezi, çilek reçeli, kakaolu fındık kreması, kaşar peyniri ve sütten oluşan kahvaltılık kolileri ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan davulcularının çalışma yaptığı sırada ulaştırılıyor.
Sosyal Yardım İşleri ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Pazar günü Camuzcu Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerine de gıda kolisi desteğinde bulundu. Hem Seyhan Belediyesi’nin hem de Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü’nün temin ettiği gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, çocuklara da belediye kreşlerinde üretilen oyuncaklar armağan edildi.
Çalışmalara katılan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirildiği kutsal bir ay olduğunun altını çizdi. Başkan Akay, “Seyhan’da hiçbir vatandaşımız yalnız ve sahipsiz değil. Nasıl ki Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi ise, Seyhan Belediyesi de ilçede yaşayan yoksul, yardımı ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanışma duygularıyla paylaşarak aşacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı