Merkez Seyhan’dan çocuklara ağız ve diş bakımı

Seyhan’dan çocuklara ağız ve diş bakımı

Paylaş
Seyhan’dan çocuklara ağız ve diş bakımı

Seyhan’dan çocuklara ağız ve diş bakımı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı gezici sağlık ekibi tarafından ilçede yaşayan çocukların fiziksel gelişimleri ile ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılıyor.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla çocuklar başta olmak üzere tüm bireylere bilgilendirme ve önleyici kontroller yapan Sağlık Müdürlüğü'nde görevli diş hekimi, diyetisyen, sağlık personelinden oluşan gezici sağlık ekibinin bu haftaki durağı Akkapı Mahallesi oldu. Mahalle muhtarıyla koordineli bir şekilde Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) binasına gelen ekip tarafından çocuklara sağlık ağız ve diş sağlığı ile obezite taraması yapıldı.
KONTROLLER TÜM MAHALLELERDE SÜRECEK
Oyunlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilen çocukların ayrı ayrı bakım setleriyle ağız, diş ve diş eti kontrolleri gerçekleştirildi. Tespit edilen çürük veya sorunlar not edilerek, ailelere bilgilendirme kartı olarak yollandı. Yapılan taramanın ardından çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı ve diş macunu ile fırça hediye edildi. Çocukların ağız, diş ve diş eti kontrollerinin koordineli bir şekilde ilçedeki diğer mahallelerde de süreceği belirtildi.
Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğünde görevli diyetisyen ise çocukların sağlıklı gıdalar tüketmesi amacıyla bilgilendirme yaparken, boy ve kilo oranlarını kontrol etti. Boy-kilo oranının anormal olduğu ve obezite riski bulunan çocukların ailelerine yapılan tespitler bilgilendirme kartı ile gönderildi. Ayrıca çocuklara, gıdaların hijyen şartlarına uygun olarak tüketilmesi, pandemi sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemi anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı