Merkez Seyhan'dan kadınlar için 'acil yardım' protokolü

Seyhan'dan kadınlar için 'acil yardım' protokolü

Paylaş
Seyhan'dan kadınlar için 'acil yardım' protokolü

Seyhan'dan kadınlar için 'acil yardım' protokolü

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, son dönemde artış gösteren kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda duyarlılık göstererek, Kadın Dernekleri Federasyonu ile 'acil yardım hattı işbirliği' protokolü imzaladı.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan İlçe Emniyet Müdürü Ayhan İlkar’ın da katıldığı ziyarette kadın derneklerinin temsilcilerini meclis salonunda ağırladı. Kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı verilen her mücadeleyi desteklediklerini aktaran Başkan Akay, 'Acil Yardım Hattı' işbirliği protokolü ile caydırıcı ve önlemeyici bir adım atılmış olacaklarını kaydetti. Daha önceleri kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının doğal akışı içerisinde ortadan kalkacağının düşünüldüğünü belirten Başkan Akay, şöyle devam etti:
"Bu konunun gündemimizden kalkması için yöneticilerin de yapabilecekleri var. Maalesef erkek egemen yapıların getirdiği sıkıntılar bu sorunun çözümünde sonuca ulaşmada engel oluşturdu. Artık bu sorunu zorlayıcı tedbirlerle çözme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bir işe geçte olsa başlamak önemlidir. Bu sorunun, kadının mücadele gücü ile çözüleceğine inanıyorum. Bizi ziyaret eden grubun belli bir kural ve önlemler içerisinde hareket ettiğinde başarıya ulaşacağına eminim" dedi.
Daha sonra Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, kadına şiddet ve çocuk istismarının geldiği boyut hakkında sunum yaptı. Güllü, Başkan Akay’a duyarlılığı için kadınlar adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Akif Kemal Akay ile Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü arasında 'Acil Yardım Hattı' işbirliği protokolü imzalandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı