Spor Seyirci istedi, kendi kalesine gol attı

Seyirci istedi, kendi kalesine gol attı

Paylaş
Seyirci istedi, kendi kalesine gol attı

Sakarya'da oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Sakaryaspor- Koceelispor, maçında yeşil sahalarda ender rastlanacak bir olay yaşandı

Maç, Sakaryaspor’un Mesut, İlkay, Levent ve Görkem’in attığı 4 gole karşılık Kocaelispor’dan Samet’in attığı golle 4-1 sürerken, Sakaryaspor taraftarları 2007 yılında Adapazarı’nda oynanan ve 4-1 biten Sakaryaspor-Kocaelispor maçına gönderme yaparak ‘Komşuya 41 kere maşallah, Plakayı verdik’ diye tezahürat yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Kocaeli tarftarları kenar yönetimine haber gönderdi ve yeşil sahalarda eşine az rastlanan bu olay gerçekleşti.

Kocaelispor kalecisi Metin son dakikada topu savunma oyuncusu Gökhan’a verdi. Gökhan ayağına gelen topla kendi kalesine gol attı. Bu beklenmedik gol sonrasında Gökhan yürüyerek kenara ilerlerken, bir oyuncu arkadaşı da kendisini tebrik etti. Sakaryaspor taraftarları ise kısa bir şaşkınlıktan sonra ‘Zorunuza mı gitti?’ diye tezahürat yaptılar.

'BEN ATMASAM BAŞKASI ATARDI'

Dün oynadıkları Sakaryaspor karşılaşmasının kendileri için çok sıkıntılı geçtiğini ve 73. dakikada Sakaryaspor’un 4’üncü golünü attığını ifade eden Gökhan Bozkaya, "Bu golden sonra Sakaryaspor üzerimize gelmemeye başladı. Sakaryaspor üstümüze geldiğinde ise Sakaryasporlu taraftarlar ’atma atma’ şeklinde tezahürat yapıyorlardı. Bunu kendime yediremedim açıkçası. Ben atmasam zaten bizim takımdan bir başkası atacaktı. Sonuçta orada bir maça gidiyorsun skor 4-1’de olur, 5-1’de olur. Ama bunun üzerine maç içinde dalga geçilmesi açıkçası gururuma dokundu. Sakaryasporlu taraftarlar ’plaka, plaka’, ’41 kere maşallah’ diye bağırıyorlardı. Ben de bunun üzerine sinirlendim. Rencide olduğumu düşünerek kendi kaleme 5. golü attım."

Haberin Devamı

TARAFTAR İSTEDİ DİYE

Kocaelispor Hodri Meydan Taraftarlar Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, "Maça gelen sağduyulu taraftarımıza ve futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizler bu kulübün gerçek sahibi olan taraftarlar olarak kenar yönetimine haber göndererek maçın 4-1 olarak bitmesini istemediğimizi, ya 4-2 ya da 5-1 olarak bitirilmesi gerektiğini ilettik. Gökhan Bozkaya kardeşimiz de maçın son dakikasında bu isteğimize uygun olarak kendi kalesine golü atmıştır. Gökhan Bozkaya bu davranışı ile biz Hodri Meydan Taraftar grubunun simgesi olan ve çok uzun zamandır boş olan 89 numarayı bundan böyle taşımaya hak kazanmıştır.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5385","5385","201105","5385-2.jpg");

MAÇ ÖNCESİ VE SONRASI GERGİNLİK

Bu arada komşu iki il takımı Sakaryaspor – Kocaelispor arasında yıllar öncesine dayanan ezeli rekabet nedeniyle Sakarya Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı. Maç nedeniyle trenle Adapazarına gelen 500 kadar Kocaelispor taraftarını Sakarya Polisi Adapazarı’na 30 kilometre uzaklıkta olan Sapanca ilçesinin Kırkpınar’da treni durdurup trenden indirip üst araması yaptıktan sonra Adapazarına maça getirdi

Haberin Devamı

Otobüslerin güzergahında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Taraftarlar stada getirilişleri sırasında bindirildikleri belediye otobüslerinin camlarını kırdı. Taraftarlar maç başladıktan bir süre sonra stada alınırken, olay çıkma ihtimaline karşı stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Maç sonrası ise Adapazarı’na gelen Kocaelispor taraftarlarını da kendilerini İzmit’e götürecen olan otobüslerin camlarını kırdılar.

DHA