Spor Seyit Mehmet Özkan: Benim için çok iyi bir ’ders’ oldu

Seyit Mehmet Özkan: Benim için çok iyi bir ’ders’ oldu

Paylaş
Seyit Mehmet Özkan:  Benim için çok iyi bir ’ders’ oldu

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, eski altyapı oyuncularından Berk Akgönül’e tokat atmasıyla ilgili olarak, bu olaydan ders aldığını, her ne şart altında olursa olsun kendisine hakim olması gerektiğini belirtti.

Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan yazısında, olay sebebiyle son derece üzgün olduğunu belirterek, "Herkesin hayatı kendine. Bu olay benim için çok iyi bir ’ders’ oldu. Her ne hal ve şartta olursam olayım, madem ki toplumsal bir hizmet yapıyorum, kendime hakim olacağım. Tartışmaya bile gerek yok. Ben şimdi yineliyorum ki çok üzgünüm. Berk evladımızdan ve ailesinden tekrar binlerce kez özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yazısında ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonunun sezon başında PTT 1. Lig için yerli oyuncu oynatma teşvik prim sistemi getirmek istediğini anımsatan Özkan, şunları kaydetti:

"Hep birlikte kazan kaldırdınız, pardon hep beraber bir oldunuz, bu sistemi yürürlükten kaldırdınız. Hepsi hepsi toplamda TFF 5-7 Milyon lira teşvik primi dağıtacaktı. Biz mesela 2 milyon lira alacaktık, diğer bazı kulüpler de 1 milyon ila 100 bin lira arasında değişen teşvik primleri alacaktık. Yan çizdiniz. 3 kişi Süper Lig’e çıkacağına göre diğer kafaya oynayan 7 kişi mutsuz olacaksınız, dertsiz başınıza dert. Ara transferde hangi ligde bu kadar oyuncu sirkülasyonu olur ki. Bu kadar hırs niye?"

Özkan, Süper Lig’in ana kaynak olarak PTT 1. Lig’den beslenebileceğini belirterek, "Ama bu gidişle PTT 1. Lig, Süper Lig’in fidanlığı değil ancak Süper Lig’in emekliler kahvehanesi olur. PTT 1. Lig’in ürettiği değerle tükettiği kaynak arasında uçurum var. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz?" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı