Dünya 'Şeytandan iki kişiyi kurtarmıştı'

'Şeytandan iki kişiyi kurtarmıştı'

Paylaş
'Şeytandan iki kişiyi kurtarmıştı'

Papa 16'ncı Benedikt'e beklenmedik bir yerden, 'şeytan çıkarma uzmanı' Gabriele Amorth'dan destek geldi. Vatikan'ın da Şeytan Çıkarma Bölümü Başkanı "Papa görevi boyunca 'şeytan çıkarma' için çok çalıştı" dedi

Geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde istifa kararı alan Papa 16'ncı Benedikt'e beklenmedik bir yerden destek geldi. Vatikan'ın "Şeytan Çıkarma Bölümü Başkanı" Rahip Gabriele Amorth, "Papa 8 yıllık görevi boyunca 'şeytan çıkarma' için de çok çalıştı" dedi.

Haberin Devamı

AYİNLERİN İCRASINA OLANAK SAĞLADI

Katolik Kilisesi'nin en tanınmış şeytan çıkarma uzmanı Rahip Gabriele Amorth, önümüzdeki Cuma günü bir televizyon programına çıkarak, Papa 16'ncı Benedikt'in 8 yıllık görev süresiyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, uydudan yayın yapan bir televizyona konuk olacak "şeytan çıkarma" uzmanı Amorth, "Joseph Ratzinger ve Şeytan-Papalığın tarihi ve şeytanla savaşı" konulu bir konuşma yapacak.

'YOGA ŞEYTAN İŞİ'

Papa 16'ıncı Benedikt'in papalık görevinde kaldığı 8 yıllık boyunca "sadık bir inanan" olarak kaldığına dikkat çeken Gabriele Amorth, "Şeytan çıkaranların ayinlerini icra etmelerine olanak sağladı. Sadece şeytanın ele geçirdiği ruhların kurtarılmasına değil aynı zamanda şeytanın etkisinde kalan ve acı çeken ruhların da kurtarılması için mücadele verdi" dedi. Katolik Kilisesi'nin şeytan çıkarma uzmanı olan Rahip Gabriele Amorth, geçtiğimiz dönemde yaptığı bazı açıklamalarla Vatikan'ın tepkisini çekmişti. Rahip Gabriele Amorth "yoga"yı şeytanın oyunlarından biri olarak değerlendirmiş ve yoga yapanların Budizm ve diğer Doğu dinlerine yönlendiği uyarısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

HARRY POTTER'A ELEŞTİRİ

"Şeytan çıkarma" uzmanı Amorth, çocuk kitabı Harry Potter'ı eleştiren açıklamalar da yapmıştı. Amorth, Harry Potter gibi kitapların çocukları "kara büyü" ve "büyücülük" tarzı inançlara yönelttiğini savunmuştu. Rahip Gabriele Amorth, geçtiğimiz yıl yayınladığı kitabında Papa’nın 2009 yılında Vatikan’daki St. Peter Meydanı’nda şeytan tarafından ele geçirilen iki İtalyanı kurtardığını öne sürmüştü.

NTVMSNBC