Muğla SGK personelinden kan bağışı

SGK personelinden kan bağışı

Paylaş
SGK personelinden kan bağışı

SGK personelinden kan bağışı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürlüğü'nde görevli personel, Türk Kızılayı'na 100 ünite kan bağışı desteğinde bulundu.

SGK Muğla İl Müdürlüğü çalışanları, Türk Kızılayı'n taraından yürütülen kampanyaya destek verdi. Bir günde 100 ünite kan bağışı alındı. SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan, "Personelimize kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunduk. Bu konuda örnek davranış sergileyen çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Kızılayı Kan Merkezi Muğla Şube Başkanlığı yetkilileri de kan vermenin faydalarını şu şekilde sıraladı; "Vücudunuzdaki kan hücreleri yenileniyor bu da daha sağlıklı ve daha güçlü olmanızı sağlıyor. Kalp krizi ihtimalini yüzde 90 oranında azaltıyor. Baş ağrısına iyi geliyor. Stres gibi rahatsızlıkların çözümü. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kanda bulunan yüksek yağ oranını düşürür. Kemik iliğinin yağlanmasını önler. Kan grubu taramasından ücretsiz yararlanırsınız. Düzenli olarak kan vermek vücudu yeniler. Kan verildiği zaman kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir."

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı