Gündem SGK'dan engelliye maaş engeli!

SGK'dan engelliye maaş engeli!

Paylaş
SGK'dan engelliye maaş engeli!

Aile, kızlarına engelli maaşı almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu. SGK aileyi şoke eden cevap yazısında “Kızınız evli ve kocası da sigortalı. Bu yüzden maaş bağlayamayız” dedi

BEŞ AY BEKLEDİLER

Haberin Devamı

İzmit’de yaşayan İköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi 14 yaşındaki İrem Çelikörs’ün yüzünde doğduktan bir hafta sonra kılcal damar uru hastalığı meydana geldi. Hastalık yüzünden ağzı, burnu, kulağı ve gözü eriyen İrem, hastalık yüzünden sol gözünü kaybetti.

Geçirdiği 3 ayrı ameliyatın ardından İrem’in gözüne protez takıldı. Ailesi, İrem’e engelli maaşı alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurdu. Yapılan muayenelerde İrem’e yüzde 52 oranında özürlü raporu verildi. Kızlarının engelli maaşı almasının hayalini kuran aile, SGK’dan 5 ay sonra gelen cevap yazısıyla şoke oldu.

'YANLIŞLIK DÜZELTİLSİN'

14 yaşındaki İrem’in başvurusunu inceleyen SGK’nın cevap yazısında “Evli olduğunuz ve eşinizin SSK kaydı olduğu tespit edildi. Eşinizin sigortası olduğu için size maaş bağlanmasına imkan yok” denildi.

Haberin Devamı

Anne Yasemin Çelikörs, “Ortada çok büyük bir yanlışlık var. Benim kızım 14 yaşında ve evli değil. Beş aydır cevap bekliyoruz. Kızım nefes almakta zorlandığı için ameliyat olmak zorunda. Ama bu yanlışlık yüzünden tedavi de olamıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. İrem Çelikörs ise “Estetik ameliyat olup biran önce güzelleşmek ve öğretmen olmak istiyorum” dedi.

Ergün AYAZ- Ebru UYGUR/DHA