Spor Sharapova tarihe geçti

Sharapova tarihe geçti

Paylaş
Sharapova tarihe geçti

Rus tenisçi Maria Sharapova, Roland Garros finalinde karşılaştığı Sara Errani'yi iki sette yenerek Fransa'da şampiyon oldu

Bu sonuçla beraber Rus raket kazanamadığı tek Grand Slam'i de kazanarak tarihteki 10. isim oldu.

Sharapova, İtalyan rakibi Sara Errani'yi 6-3/6-2'lik iki setle mağlup etmeyi başardı. Yeni dünya 1 numarası böylece dört büyük turnuvayı da kazanan, tarihteki 10. isim oldu.

Yarı finalde Petra Kvitova’yı geçerek dört sene sonra 1 numaralı koltuğun sahibi olan Rus tenisçi, karşılaşmaya fırtına gibi bir giriş yaptı. Rakibinden 13 santim daha uzun olan Sharapova, üst üste iki kez servis kırarak 4-0 öne geçti. Etkili servis atmakta zorlanan ve ikinci servisinden puan çıkartma oranı çok düşük olan Errani, rakibinin bir sonraki servis oyununda maçtaki ilk oyununu aldı.

Masha bir servis kırmalık avantajı setin sonuna kadar yitirmedi ve 36 dakikada setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete de kırdığı servis ile giriş yapan Sharapova, beşinci oyunda bir kez daha rakibinin servisini çalarak 4-1’lik üstünlük elde etti. eurosport'un haberine göre; ilk sette olduğu gibi bu sette de kaybettiği servislerden birini geri alan İtalyan tenisçi, bir sonraki oyunda Masha’ya rakip olamadı. Servis attığı oyunu da hanesine yazdıran yeni dünya 1 numarası şampiyonluğa ulaştı.

KOLEKSİYON TAMAMLANDI


Bu sonuçla Maria Sharapova daha önce kazanamadığı tek Grand Slam olan Fransa Açık’ta şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Dört Grand Slam’i de kazanan tarihteki 10. isim olan 25 yaşındaki tenisçi, hayaline de böylelikle erişmiş oldu.

Haberin Devamı