Cumartesi Postası Sibel Tüzün: Seksilik benim gündemimde yok!

Sibel Tüzün: Seksilik benim gündemimde yok!

Paylaş
Sibel Tüzün: Seksilik benim gündemimde yok!

Sibel Tüzün 45 yaşında ve şarap gibi... Hiç eskimiyor, hâlâ güzel ve seksi. Yılda onlarca konser veriyor ama iki çocuğunu hiç ihmal etmiyor. “Artık olgunlaştım, daha dinginim. Annelik bana mutluluk kattı” diyor ve ekliyor: “Seksilik benim gündemimde yok.”

CANAN DANYILDIZ
canan.danyildiz@posta.com.tr


■ ‘Senden İmzalı’ single’ınızla yeniden aramızdasınız. Nasıl bir çalışma oldu?
Mutlu, dingin, pozitif, kıvrak... Şarkının yazarı Sadettin Dayıoğlu. Bir öğleden sonra ‘Senden İmzalı’ şarkısını gönderdi... Gecenin üçünde mesaj attım, “Bu şarkıdaki benim” diye. O da, “Evet sensin, senin, sana yazdım, seni anlattım” dedi. Yapımcımız Hakan Eren, klip yönetmenimiz Zeynel Abidin Ağgül. Çok yetenekli bir ekiple hazırlandık.

■ Eski Sibel Tüzün geri dönüyor mu? Biz sizi özledik, siz de özlediniz mi?
Kendimi ‘Eski Sibel-Yeni Sibel’ olarak tanımlayamam. Sibel’in bir yolculuğu var, herkes gibi. Ruhum ne hissederse, neyi ne kadar farkederse onu yaşıyorum. Akıştayım kısaca. Özleme kısmına gelince ben bir yere gitmemiştim ki zaten!

■ Niye arayı uzun tuttunuz? O arada konserler devam etti ama...
Haziran’dan beri yaklaşık 70 konser vermişiz. Sahne benim işim, talepler dolayısıyla yoğunluğu hiç azalmadı. Caz projem var, devam eden. Geçtiğimiz kışı Zülfü Livaneli’nin kitabından uyarlanan ‘Mutluluk’ müzikaline hazırlanarak geçirdim. Londra’daki Arcola Tiyatrosu’nda dünya prömiyerini yaptık. Ardından Avrupa turnesini gerçekleştirdik. Kimse sitem etmesin, çok çalışıyorum.



ANNELİK BANA MUTLULUK GETİRDİ

■ Her yerde haberdiniz, “İki çocuğu var ama müthiş fiziğiyle geri döndü” diye...
Klibimizden paylaştığımız görsellerdi onlar. Zeynel Abidin Ağgül’ün gözünden, ışığından müthiş gözükmüşüm demek ki.

■ Sahi, formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Zeytinyağı, balık, ceviz vazgeçilmezlerim. Türk kahvesi de öyle. Sabahları iki yumurta. At biniyorum. En son keşfim de hindistan cevizi yağı! Cildime onu sürüyorum. Ama hepsinden fazla, gülümsüyorum.

■ İki çocuğunuz var Elaya ve Çınar. Çocuklu hayat zor mu?
Hayata nasıl bakarsanız onu görürsünüz. Zaman ve fiziksel olarak iyi organize olmanızı gerektiren bir durum annelik. Onlar en kıymetlilerim. İşimi ise kendi çizdiğim sınırlar içinde yapıyorum. Terazinin kefelerini dengelediğinizde illa ki bir tercih yapmanız gerekmiyor. Çocuklarım ve işim arasında seçim yapmadım. Annelik bana mutluluk getirdi.

■ Anne olunca ne değişti?
Kendime ayırdığım zamanlar artık daha az ama daha kaliteli. Çocuklar küçükken uykusuzluk ya da tüm yemekleri soğuk yiyebilmek gibi anılarım oldu tabii ama şu an çok eğleniyoruz. Çocuklarımın da sosyal hayatı çok keyifli. Mutlu ve uyumlu bir aileyiz.

■ Size modellik teklifleri gelirdi bir zamanlar. Güzel bir ses, cesur pozlar... Anne olmanıza çok şaşırmıştım. Kariyerinizle birlikte zor oldu mu?
İnan zor değil. Çalışan her anne kadar zorlukları oldu elbette ama anlık, gelir geçer. Sevdiğin işi yapmak, pırıl pırıl gözleriyle bakan iki evlat sahibi olmak, doğada keyif aldığın hayatı yaşamak, eski dostlarınla her şeyini paylaşabilmek, bir kadın ve anne olarak kendi ayakların üzerinde durmak... Her şeyden önemlisi hayatın bana sunduğu ilk hediyeyle sesimle, sözümle, müziğimle varolabilmek... Nasıl zor diyebilirim ki?

■ Hayata artık nasıl bakıyorsunuz?
Hep gülümseyerek ve cesaretle. Kendimi ve dokunduğum her şeyi keşfetmekten hiç vazgeçmedim. Merakla, sevgiyle baktım, yaşadım, öğrendim. Kendime emek verdim, yüzleştim, dönüştüm. Olgunlaştım ve dinginim. Hayat güzel!





BEN DAHİL HERKES ŞİDDET GÖRDÜ

■ Hiç şiddet gördünüz mü?
Maalesef bazen insanlar kendi olumsuz duygu durumlarını, kişisel bozukluklarını size yöneltebiliyor. Duygusal veya fiziksel boyutta olabiliyor bu şiddet. Üzücü ama ben dahil bu gezegende yaşayan hiç kimse “Şiddet görmedim” cevabını veremez.

■ En zorlandığınız anı, kırılma noktanızı hatırlıyor musunuz?
Hiç o kadar kırılmadım. Bundan sonra da kırılmam. Her şey gelip geçer.

■ Her şey çok değişti müzik piyasasında. Ne o duygular ne de o insanlar var...
Duygular değişmez bence, gösterme şekli farklı olabilir. Ama temelde aşk hâlâ aşk! İnsanların egoları ve zaafları da değişmiyor. 16 yaşından beri kendi sınırlarım ve tercihlerimle varım bu piyasada.

■ Dikbaşlı, asi bir kadın mısınız? Kararları siz mi verirsiniz, yoksa danışır mısınız?
Kendi kararlarımı alırım. Ruhum belirleyicidir her zaman. Yakın ve değerli dostlarımla da paylaşırım tabii. Bazen ben onları dinlerim, bazen onlar beni.

■ Unutulmaktan, eski popülaritenizi kaybetmekten korkutunuz mu yıllar içinde?
Bana gerçekten unutulmayacak bir tek isim söyleyebilir misin? Hiç düşünmem böyle şeyleri.

■ Saçlarınızı kazıttınız, dövmeler yaptırdınız... Hep çok çılgındınız. Hâlâ öyle misiniz?
Çılgınlık saçlarla veya dövmelerle ölçülebilen bir özellik olmamalı. Tabii ki çılgın, yaratıcı ve cesurum!

YENi iLiŞKiMDE MUTLUYUM

■ Gitaristiniz Aytun Gelgin ile yeni bir ilişkiye yelken açtığınız yazıldı. Mutlu musunuz, her şey yolunda mı?
Evet, mutluyum.

■ Tam ‘kadın gibi kadın’, dişi diyebileceğimiz bir güzelliğiniz var. Sizin de kendinize “Vay be seksiyim hakikaten” dediğiniz oluyor mu?
Seksilik tarafımdan verilen değil de, yıllar içinde tarafınızdan verilen bir sıfat. Beğenilmek güzel tabii ki! Benim hayat gündemimde ‘seksi olmak’ kavramı pek yer almıyor.

■ Neyi asla affetmezsiniz?
Eskiden sadece yalan diyebilirdim. Artık kabalık ve özensizliği de sayabilirim. Hayatın sunduğu güzelliklerin kıymetini bilemiyorsanız benimle işiniz olamaz.

Haberin Devamı