Bilim - Teknoloji Siber Güvenilir Hatay projesi ile Hataylılar siber güvenlikle tanışıyor
Paylaş
Siber Güvenilir Hatay projesi ile Hataylılar siber güvenlikle tanışıyor

Hatay, siber güvenlikte çağ atlıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yeni projeleriyle ilgili detayları anlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Siber Güvenilir Hatay isimli projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Savaş, "Öncelikle yerli teknolojilere sahip değilseniz, siber güvenlikten bahsedemezsiniz. Bu yüzden siber güvenliği iki ana başlıkta ele almak gerekir" dedi.

Haberin Devamı

İşte Başkan Lütfü Savaş'ın açıklamaları:

2 KRİTİK DETAY

1- Mevcut literatüre dahil olan tüm teknolojileri iyi kavramak ve geliştirilmesine katkı sağlayacak seviyede bilgi sahibi olmak.

2- Global ile iletişimde olabilen ancak donanımları ile birlikte üretilebilen milli teknolojiler. İlk başlık üzerine belediyemiz bünyesinde bilgi güvenliği şube müdürlüğü oluşturduk. Bilgiişlem ve bilgi güvenliği bölümlerinde çalışan arkadaşlarımız ilk olarak belediye personelimize siber güvenlik farkındalık eğitimleri vermeye başladılar. Ardından şehrimizde bulunan işletmelere, ailelere, öğrencilere, kısacası tüm Hataylılara siber güvenlik farkındalık eğitimleri vererek, konvansiyonel olmayan savaş teknikleri arasında yerini alan siber savaş cephesinde bizlerde yerimizi alıyoruz.

Haberin Devamı

Özellikle kimlik avı saldırıları, fidye yazılımları ve oltalama olarak bilinen saldırı yöntemleri hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu sayede, telefon faturası sanılarak açılan elektronik postalardan gelebilecek saldırıların önüne geçilebildiği gibi, uzmanlar tarafından hazırlanan haftalık tehdit raporlarını yayınlayarak, yeni çıkan tüm siber saldırı yöntemlerini deşifre ediyor ve halkımızı bilinçlendiriyoruz.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Ayrıca, siber güvenlik farkındalık çalışmalarımızın yanı sıra, uygulamalı siber güvenlik dersleri için de hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Anne Ben Hacker Oluyorum isimli kitabın ve Ulusal Siber Güvenlik Stratejileri 2019-2023 manifestosunun yazarı Burak Bozkurtlar ile iş birliği içinde, siber güvenlik alanındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ümit ediyorum ki, yeni nesillerimiz teknolojiyi kullanan değil geliştiren nesiller olacaktır. Muasır medeniyetler seviyesini belirleyen bir ülke olmak için medeniyetler şehri Hatay’dan tüm dünyaya Türk gençliğinin geliştirdiği teknoloji ve iş fikirlerine de ev sahipliği yapmak için çabalıyoruz. Özellikle EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleşecek olması nedeniyle, siber güvenilir tüm gençlerimizi Hatay’a davet ediyor ve EXPO alanında kullanılacak milli teknolojilerin, global pazar özelinde iyi bir fizibilite alanı olacağını ve EXPO2021’in iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Siber Güvenilir Hatay’a herkesi davet ediyorum, dedi.

Haberin Devamı