Sıcak içecek servis ederken dikkat edilmesi gerekenler

Özellikle kış aylarında bolca sıcak içecekler tüketmeyi seviyoruz. Bir arkadaşımıza veya misafire hem kolaylık açısından hem de kazaları en aza indirmek için sıcak içecek servis ederken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atın.

22 Şubat 2021, Pazartesi 09:38 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Bardak sıcaklığı

Bardak sıcaklığı

Eğer kahve hazırlıyorsanız bilmenizi isteriz ki neredeyse bütün kahve makinalarının üzerinde bardak koymak için yer bulunuyor. Bardaklarını bu alanda ısıtıp kahveyi daha sonra doldurun. Böylece kahve daha uzun süre sıcak kalacak.


Çay bardağı

Çay bardağı

Çay doldururken önce boş bardağı, tabağa koyun ve sonra çayı doldurun. Aksi takdirde doldurulmuş çay bardağını, tabağa koymak için müşterinin ağzının değeceği kısmı ellemek zorunda kalıyoruz.


French press

French press

French press servislerinde her zaman tam yarısına basılmış şekilde servis edin. 


Çay kaşığı

Çay kaşığı

Kaşığı hiç bir zaman bardak içinde servis etmemelisiniz.


Süsleme

Süsleme

Ürünün bilinen reçetesinde belirtilmemişse, şurup ve baharatlarla içecek üzerine süsleme yapmayın.


Süt servisi

Süt servisi

Americano, fitre kahve gibi süt eklenen kahvelerde süt oranı kişiden kişiye değişeceği için yanında servis edin. İçerisine siz eklemeyin.


Köpük

Köpük

Çayı köpüksüz doldurmaya özen gösterin.


Bitki çayı

Bitki çayı

Bitki çayı içerken yanında yedek çay tabağı servis edilmeli. Posayı çıkartma ihtiyacı için. 


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ev bitkilerinin sevmeği 6 şey