Çankaya Şiddet mağdurlarına yönelik 'Acil Yardım Hattı' protokolü

Şiddet mağdurlarına yönelik 'Acil Yardım Hattı' protokolü

Paylaş
Şiddet mağdurlarına yönelik 'Acil Yardım Hattı' protokolü

Şiddet mağdurlarına yönelik 'Acil Yardım Hattı' protokolü

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında şiddet mağdurlarına destek vermek amacıyla 'Acil Yardım Hattı' protokolü imzalandı.
Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetlere öncelik vermeyi amaçlayan Çankaya Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile 'Acil Yardım Hattı' protokolü imzaladı. Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü yer aldı. Protokol ile şiddete, istismara maruz kalanlar hukuki ve psikolojik destek alacak. Protokol kapsamında, şiddet ve istismarla mücadelede hukuki, psikolojik destek ve danışmanlık ihtiyacı duyan herkes 0212 656 96 96- 0549 656 96 96 numaralı telefonları aramaları halinde, sosyal destek uzmanlarına yönlendirilecek. Hangi bölgelerde ne oranda vaka yaşandığının da istatistiki veriler haline getirileceği protokol ile koruyucu, önleyici hizmetler geliştirebilecek.
'ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALDIĞIMIZ ZAMAN YÜREĞİMİZ SOĞUR'
Kadın cinayetlerini çocuk istismarlarını kınamakla yetinilemeyeceğini kaydeden Başkan Taşdelen, "Kadın cinayetlerini, çocuk istismarlarını kınamakla hiç kimse yüreğini soğutamaz. Bu konuda önleyici tedbirler aldığımız zaman yüreğimiz soğur. Bugün imzaladığımız protokolle çok daha işlevsel ve nitelikli hizmetler verebilmeyi amaçlıyoruz. Şiddet ve istismar vakalarının gerçekleşmeden önlenmesine yönelik hizmetlerin geliştirilmesine olanak sağlamayı planlıyoruz" dedi.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de, 'Acil Yardım Hattı Protokolü'nün Avrupa ödüllü olduğunu belirterek, Başkan Taşdelen'e protokol işbirliği için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı