Merkez Şiddetin önlenmesi ve aile içi iletişim konulu resim, şiir yarışması

Şiddetin önlenmesi ve aile içi iletişim konulu resim, şiir yarışması

Paylaş
Şiddetin önlenmesi ve aile içi iletişim konulu resim, şiir yarışması

Şiddetin önlenmesi ve aile içi iletişim konulu resim, şiir yarışması

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, il genelinde farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Şiddetin Önlenmesi ve Aile içi iletişim’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete ve aile içi şiddete sıfır tolerans ilkesiyle yolumuza devam ediyoruz. Bilindiği üzere, kadına yönelik şiddet değişik boyutlarıyla evrensel bir sorun olarak devam etmektedir. Kadınlarımızın toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta ikinci planda kalmasına yol açan faktörlerin temelinde zihinlerdeki bazı kalıplar, yargılar ve bunlardan kaynaklanan tutum ve davranışlar yer almaktadır" dedi. Anadolu irfanında kadının müstesna bir yeri olduğunun altını çizen Hamit Coşkun, “Zarafeti temsil eden kadın, toplumumuzun bugününde ve geleceğinde en büyük rolü üstlenmektedir. Bu bağlamda sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şiddetle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaları anlatan “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konulu video gösterildi.
Programın devamında, liseler arası kompozisyon yarışmasında; birinci olan Osmaniye Özel Final Anadolu Lisesi öğrencisi Simge Nil Duman, ikinci olan Osmaniye Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Avcı ve üçüncü olan Osmaniye Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Rüveyda Tufan kompozisyonlarını okudular. Öğrencilere ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi.
İlkokullar arası düzenlenen resim ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Şiddetle Mücadele Kulübü öğrencileri tarafından sergilenen Oratoryo ile sona erdi. Vali Ömer Faruk Coşkun, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı