Manavgat Side Antik Tiyatro'da Karsu Dönmez konseri

Side Antik Tiyatro'da Karsu Dönmez konseri

Paylaş
Side Antik Tiyatro'da Karsu Dönmez konseri

Side Antik Tiyatro'da Karsu Dönmez konseri

MANAVGAT, (DHA)- TÜRKİYE'nin en genç yeteneklerinden piyanist, besteci ve söz yazarı Karsu Dönmez, 18. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Side Antik Tiyatro'da konser verdi.

Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki 50 kişilik Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile 3000 yıllık Side Antik Tiyatro'da sahneye çıkan Karsu Dönmez, sesi ve yorumlarıyla dinleyicileri hayran bıraktı. Karsu'yu izlemeye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen ile gelirken, 15 bin kişilik tiyatronun tüm koltukları doldu. Sahneye kırmızı elbisesiyle çıkan 29 yaşındaki sanatçı, esprili konuşmaları ve dinleyicilere hitabıyla alkış aldı.

'HAYATAMIN KONSERİNİ VERİYORUM'

"Bu benim hayatımdaki en büyük ve en anlamlı konser" diyen Karsu, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahnede olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Karsu, "Bu benim hayatımdaki en büyük konserim olacak. O yüzden çok heyecanlıyım. 3000 yıllık tarihi bir tiyatroda binlerce kişiye hitap edeceğim. Orkestraya da teşekkür ederim. Şef Oğuzhan Kavruk, süper bir şef. Şu an hayatımın en büyük ve en güzel konserini veriyorum. Her zaman eserlerimi antik tiyatroda seslendirmeyi hayal ediyordum ve bu hayalim gerçekleşti. Bana bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Side- Manavgat'a sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

ALBÜMÜ EKİM AYINDA ÇIKACAK

Karsu Dönmez, konserinde yeni bir albüm hazırlığında olduğunu ve bu albümden şarkılar söylemek istediğini kaydetti. Albümü seyahat ederek yaptığını anlatan Karsu, önce ilham almak için Los Angeles'a gittiğini, sonra Datça'da bir dağ içinde müzik, ardından da Endonezya'nın Bali Adası'nda sözlerini yazdığını aktardı. Albümü bitirmek için de Çin'e gittiğini söyleyen Karsu, "Ekim ayında albümüm çıkacak. Umarım beğenirsiniz" diyerek yeni albümünden 'İtiraf' isimli parçasını Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi.

ÇIPLAK AYAKLA DANS ETTİ

Karsu, 'Gesi Bağları' şarkısı ile başladığı konserinde 'Hatırla Sevgili', 'Bırak Beni Böyle', kendi yazdığı 'Sana Ne, Kime Ne' isimli parçaları seslendirirken, yeni albümünden de eserler okudu. Hollandalı gurbetçi bir ailenin kızı olan dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren Karsu, programını ayakkabılarını çıkarıp, saçlarını da açarak çıplak ayakla dans edip, tamamladı. Karsu, yoğun alkış üzerine 'Jest Oldum' parçasını iki kere seslendirdi. Ünlü sanatçının anne ve babası da izlemeye gelerek sahnede yalnız bırakmadı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'na teşekkür çiçeğini Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan verirken, Karsu'ya plaketini Belediye Başkanı Şükrü Sözen takdim etti. Başkan Sözen, "Hayatımda dinlediğim en güzel sese plaket vermekten büyük onur duydum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı