Sağlık Şifalı otlar hipotiroide derman oluyor

Şifalı otlar hipotiroide derman oluyor

Paylaş
Şifalı otlar hipotiroide derman oluyor

Genelikle 40-60 yaşları arasındaki yetişkinlerde görülen hipotiroid hastalığının tedavisinde şifalı bitkilerden yapılan karışımlar etkili oluyor

Tiroid küçük bir organ olup 20-30 gramdır ve gırtlağın hemen altındadır. Tiroid sağlı solu iki ana loptan ve ortada ince bir loptan oluşur. Beze ne dışarıdan farkedilir, ne de dokununca hissedilebilecek kadar büyüktür. Burada iyotlu tiroid hormonları salgılanır. Bu hormonlar çok hayati olup vücudun enerjisini artırır. Çocukların büyümesi, kas, sinir ve bezelerin gelişmesini ve büyüklerdeki metabolik değişimleri sağlar. Kandaki tiroid hormonunun azalması halinde beyin tiroidi uyararak hormon salgılanmasını sağlar. Soğuk, psikolojik ve bedeni zorlamalar hormon salgılanmasını artırır, dinlenme ve sıcakta ise hormon salgılanması azalır.

Tiroid (kalkan bezi) hastalklarını iki ana başlıkta elealabiliriz. Bunlar Hipotiroid (tiroid bezinin yetersiz çalışması ) ve hipertroidizmi (tiroid bezinin aşırı çalışması ) sayabiliriz. Bir kişinin günlük iyot ihtiyacı 150-200 mikrogramdır, şayet bundan az alınırsa tiroid yeterince hormon salgılıyamaz ve hipotirod ortaya çıkar. Tiroidin aşırı T3 ve T4 hormunları salgılaması sonucu ise hipertirod (hipertiroidizm) ortaya çıkar. Ayrıca tiroid bezinin hormon salgılaması beyindeki hipofiz ve hipotalamusla düzenli bir birini uyararak hormon salgılanmasını düzenlerler.

Haberin Devamı

TİROİD'E SORUNUNA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER İÇİN TIKLAYIN.

Hipotiroid:

Tiroidin salgıladığı iki önemli hormona T3 (triiyottironin, trijodtironin) ve T4?ün (tiroksin) yeterince salğılanmaması nedeniyle hipotiroid ortaya çıkar. Hipotiroid yani yetersiz hormon salğılanması sonucu vücudun bütün metabolik değişimlerinde azalma görülür ve organların (sindirim, sirnir vb.,,) hareketlerinde buna bağlı olarak yavaşlama görülür. Hiportiroid bayanlarda % 2, erkeklerde ise sadece % 0,1 oranında görülür. Hipotiroid genelikle 40-60 yaşları arasındaki yetişkinlerde daha çok görülür.

Hipotiroid nasıl oluşur?


Hipotiroid genelikle tiroid bezinin iltihaplanması (tiroidit) nedeniyle ortaya çıkar. Antikorlar tiroid dokularını tahripeder ve böylece bezeler yeterince hormon salğılıyamaz. Hormon salğılamasının azalmasından tiroid amaliyatı ve hipertiroide (tiroidin aşırı çalışması ) karşı kulanılan ilaçlarbezenin yetersiz hormon salğılamasına neden olur. Hipotiroidin oluşmasında bir diğer önemli sebepte hipofiz bezesinin yeterince yönlendirme hormonu salğılamamasıda aynı şekilde hipotiroide sebep olur.

Hipotiroidin belirtileri:



Haberin Devamı

Hormon yetersizliği sonucu bütün organların çalışması yavaşlar.
1-) Konsantrasyon zafiyeti
2-) Yorgunluk
3-) Üşütme
4-) Kabızlık
5-) Derinin kuru ve soguk olması
6-) İştahsızlık
7-) Kilo alma
8-) Kalbin büyümesi ve kalp atışlarının yavaşlaması
9-) Saçlar kırılgan ve kuru olur.
10-) Damar sertliği
11-) Sesin derinden ve kısık gelmesi
12-)Adet anormalikleri

Teşhis:

Kandaki T3 ve T4 hormonlarının oranı muayene ile ölçülür. Tiroidit (tiroid bezesinin iltihaplanması ) halinde dokular antikorlar tarafından tahrip edilip edilmediği muayene ile araştırılır. Bebeklerde hipotiroid olup olmadığının bilinmesi hayat kurtarıcı olabilir.

Tedavi:


Hipotiroid teşhisi konduktan sonra sentetik ilaçlarla tedaviye başlanır ve ilaçların dozajını doktoru belirler. Şayet hasta hipotiroid nedeniyle komaya girmişse o zaman injeksiyonla L-Tiroksin (L-Thyroxin) verilir. Bunun oranını doktor belirler ve bu genelikle 800 mikro gramdır.

Haberin Devamı

Şifalı bitkilerle tedavi mümkündür ve bunların başında denizsüngeri, havalı yosun, mineotu, bozotu ve sıracaotu preparatları veya SARIMSAKLI LİMONSUYU İÇEREN BİTKİSEL KARIŞIM kulanılır. Şayet şişlik sert, soğuk ve derimsi yumru şeklinde ise bu hipotiroid nedeniyle ortaya çıkar ve genelikle dağlık bölgelerde yaşayan ve iyot eksikligi olan yörelerde görülür. Guatr yumuşak, sıcak, ve kanlı ise bu da hipertiroid nedeniyle olur. Ve genelikle denize yakın yörelerde görülür. Bunun sebebi basedow hastalığıdır.