Hayvanlar - Çevre Şifalı su kaynağını çöple doldurdular
Paylaş
Şifalı su kaynağını çöple doldurdular

Antalya’nın Demre ilçesindeki şifalı olduğu söylenen kükürtlü ve sodalı suyun bulunduğu alan çöp yığınlarıyla doldu. Demre Belediyesi, iş makinesi ve küçük tekneyle çöpleri temizledi.

Demre’nin Kekova’ya açılan penceresi Çayağzı Limanı yolunun sağında ve solunda buz gibi, kükürtlü ve sodalı sular fışkırıyor. Sağ tarafta fışkıran kaynak küçük bir çay oluşturuyor. İki kaynağın da yaz aylarında sıcaklığı 12- 13 derece. Sıcaktan bunalan Demreliler ve ilçeye tatile gelenler bu soğuk su kaynaklarına akın ediyor.

Haberin Devamı

Suya girilecek bölümler oluşturuldu

İki kaynağın dört noktasında suya giriliyor. İki kaynak da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Demre Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenerek havuzlar ve suya girecek bölümler oluşturuldu.

Şifalı çamur

Sağdaki kaynağın çıktığı yerde Likya döneminden kalma küçük taş havuz ve sonradan yapılan büyük bir havuz bulunuyor. Taş havuza ancak 4- 5 kişi girebiliyor. Yazın buraya gelenler havuzlara atlayarak ve suyun kaynağına oturarak serinliyor. Havuzların yanındaki çamurda birçok kişi iyi geldiği söylenen çamurla yüzünü ve vücudunu kaplıyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor

Soğuk suyun da güneş yanıklarına, böcek ısırmalarına, cilt hastalıklarına ve kas ağrılarına iyi geldiği belirtiliyor. Soldaki kaynakta da küçük bir taş havuzdan su kaynıyor. Bu suyun açken içildiği zaman mide hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu kaynağın yatağında kano gezileri de yapılıyor.

Haberin Devamı

Plastik atıklarla doldu

Sezon boyunca her gün temizlik yapılan şifalı su kaynağı ve kaynağın aktığı çay, sezonun sona ermesiyle bir ay içinde plastik atıklarla doldu. Demre Belediyesi, şifalı su kaynağına küçük bir iş makinesi ve küçük bir tekne getirerek, plastikleri topladı. Ardından poşetlere doldurarak, traktörle taşıdı.

"Sanki gizli bir el kilolarca plastik şişeyi suya atmış"

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya; "Sezonda her gün temizlik yaptırdık. Her yer pırıl pırıl durumda hizmet verdi. Sezon sonunda da çevre temizliği yaptık. Kısa bir sürede sanki gizli bir el kilolarca plastik şişeyi suya atmış. Bir doğal zenginlik bu kadar hor kullanılmaz. Vatandaşlarımız lütfen daha dikkatli olsun. Soğuk su kaynağının yanında çöp kutuları var. Bu şişeleri oraya atsınlar. 5-6 ay sonra bu şifalı suyu yine kullanacağız" dedi.

DHA