Advertorial Sıfır kilometre otomobilin kapısında '4 değişen' çıktı
Sponsorlu

Sıfır kilometre otomobilin kapısında '4 değişen' çıktı


Paylaş
Sıfır kilometre otomobilin kapısında '4 değişen' çıktı

İkinci el ilan platformlarında geçmişte 1000 adedi geçmeyen sıfır kilometre araç ilanı sayısı, 30 bin adetlere kadar çıktı. Nihai tüketiciye ulaşmayan sıfır kilometre araçlar, galeriler ve vatandaşlar tarafından satın alınıp, kâr amacıyla tekrar satışa sunuluyor.

Son günlerde sıkça, bayi garantisi olmadan ikinci kişiler tarafından satışa sunulan sıfır kilometre araçlarda, değişen veya boyalı parça problemleriyle karşılaşılıyor. Ekspertizi yapılan bazı sıfır kilometre araçlarda ise 4 kapının birden sök-tak işlemi yapıldığı, bu durumun araç modeline bağlı olarak 30-40 Bin TL'ye varacak değer kaybı oluşturduğu belirtiliyor. Düşük ÖTV diliminde yer aldığı için uygun fiyat etiketine sahip donanımsız araçlara ekstra deri döşeme, multi medya sistemi, alüminyum alaşımlı jant, gövde ve tampon eklentileri gibi eklemeler yapılırken bazı parçalar sökülüp yeniden takılıyor, bazı parçalar tekrar boyanabiliyor.

DONANIM VE AKSESUARA DİKKAT!

Sürekli gündemde olan bu araçlar hakkında görüşlerini paylaşan Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre "Sıfır kilometre bu araçların nakliyesi amatör bir şekilde yapılıyor. Çekiciden düşebiliyor, park esnasında diğer araçlar çarpabiliyor, dolu yağışına ve birçok fiziki etkene maruz kalabiliyor. Daha dikkat çekici olan konuysa şu; ÖTV oranı düşük seviyede kaldığı için daha uygun fiyat etiketiyle satılan donanımsız araçların albenisini artırmak adına deri döşeme ya da Alkantara uygulaması yapılıyor. Ekspertize gelen bazı sıfır km araçların 4 kapısının da sökülüp tekrar takıldığını tespit ettik; sonradan deri döşemeye çevirmek için koltukları çıkarmak suretiyle kapıların söküldüğü ortaya çıktı. Aynı şekilde body kit ve benzeri eklentilere sahip araçlarda da boyalı parçalara şahit oluyoruz. Tüm bunlar araç başına 30-40 bin TL'ye kadar değer kaybı yaşamanıza neden olur. En yakın dostunuzdan dahi olsa, gelecekte mağdur olmamak için ikinci ele düşmüş sıfır kilometre her otomobili tarafsız ve kurumsal bir ekspertiz noktasında kontrol ettirmekte ısrarcı olun. Satıcılar bu gibi konularda yeterince şeffaf yaklaşmıyor." yorumunda bulunuyor.