Kayseri Sigara istediği kişiyi bıçakla yaralayan sanık hakim karşısında

Sigara istediği kişiyi bıçakla yaralayan sanık hakim karşısında

Paylaş
Sigara istediği kişiyi bıçakla yaralayan sanık hakim karşısında

Sigara istediği kişiyi bıçakla yaralayan sanık hakim karşısında

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de yol kenarında bekleyen otomobilde bulunan Yunus Ş.’yi (25), sigara vermediği için bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Mustafa K.’nin (28), yargılanmasına başlandı. Olaydan dolayı üzgün olduğunu belirten Mustafa K., “Çok pişmanım. Karşı taraftan çok özür dilerim” dedi. Duruşma, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenilmesi için ertelendi.
Olay, geçen yıl Eylül ayında Melikgazi ilçesi Mimarsinan Mahallesi’nde meydana geldi. Yunus Ş., eşi ile otomobilinde beklediği sırada Mustafa K.'nin araç camından sigara istediği iddia edildi. ‘Sigara yok’ cevabını alan, Mustafa K., otomobil etrafında tur atmaya başladı. Yunus Ş. otomobilinden inerek, Mustafa K.’ye tepki gösterdi. Çıkan tartışmada Mustafa K., cebinden çıkardığı bıçakla Yunus Ş.’yi göğüs ve bacağından yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan Mustafa K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. Hakkında, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yunus Ş., ise, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Mustafa tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, mağdur Yunus Ş., mahkeme salonunda hazır bulundu. Olaydan dolayı üzgün olduğunu söyleyen sanık Mustafa K., ise, “Çok pişmanım. Karşı taraftan da çok özür diliyorum. Diyeceğim başka bir şey yok” dedi.
Mahkeme heyeti, verdiği ara kararla sanık Mustafa K.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Haberin Devamı