Sağlık Sigarayı deneyen bağımlı oluyor

Sigarayı deneyen bağımlı oluyor

Paylaş
Sigarayı deneyen bağımlı oluyor

Sigara içmeyi deneyen her 4 çocuktan 3'ü bağımlı oluyor

Kocaeli Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmit Belediyesi ile sigara kullananları bağımlılıktan vazgeçirmek amacıyla, ‘Sen de bırakabilirsin’ sloganıyla ortak kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, sigaranın en ucuz kitle imha silahı olduğunu ve sigara içmeyi deneyen her 4 çocuktan 3'ünün bağımlı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yıldız, sigarayı en çok gelişmekte olan ülkelerin tükettiğini belirterek, emniyet mensuplarının yüzde 55’inin sigara içme alışkanlığı bulunduğuna dikkat çekti.

Toplantıda bazı istatistikleri açıklayan Prof. Dr. Yıldız, Kocaeli’de 2 bin 700 tiryakiyle yapılan ankette, 35- 44 yaş arasındakilerin daha çok sigara kullandığının ortaya çıktığını belirtti.

Prof. Dr. Füsun Yıldız, “Bu tespitlere göre Kocaeli’de kadınların sigara kullanma oranı yüzde 21.8 iken erkeklerde ise bu oran yüzde 42.5’e çıkıyor. En fazla sigara içen grup lise mezunları olurken, 18- 24 yaş gurubu ise her ay 103 lirasını, bir işçi de ücretinin yüzde 6’sını sigaraya yatırıyor” diye konuştu.

Ergün AYAZ/Kocaeli (DHA)

Haberin Devamı