Ekonomi Sigortanız varsa işsiz kalmaktan korkmayın!

Sigortanız varsa işsiz kalmaktan korkmayın!

Paylaş
Sigortanız varsa işsiz kalmaktan korkmayın!

Günümüz koşullarında insanları en çok tedirgin eden şeylerin başında işsizlik korkusu geliyor. Fakat bu korkuyu azaltmak sizin elinizde. Yaptıracağınız ‘işsizlik sigortası’; işsiz kalsanız bile kredi kartınızı ya da sabit giderlerinizi sizin yerinize ödüyor.

Ekonomik çalkantıların ülkemizde ve tüm dünyada yarattığı en önemli sonuç şüphesiz işsizlik. Bu dönemlerde kendini güvende hissetmeyenlerin imdadına ise “işsizlik sigortası” yetişiyor. İşsizlik sigortası sayesinde aylık geliri devam eden sigortalı, poliçesine göre aylık sabit giderleri ve kredi kartı ödemeleri için teminat yaptırıp tüm bu sıkıntıları bertaraf edebiliyor. İşsizlik sigortaları sayesinde, işsizlik, yaşam kaybı, sakatlık gibi hayatın beklenmedik durumlarına karşı da kredi kartı ödemeleri, kredi borçları ve bunun gibi kişisel finansal yükümlülükleri teminat altına alınıyor. Bu özellikleriyle işsizlik sigortaları öncelikle bireyleri koruma amacına hizmet ediyor. Diğer taraftan kredi/kredi kartı kullandıran kurumlar açısından da borcun geri dönüşü konusunda karşılaşılabilecek muhtemel riskler minimuma indiriliyor.

Haberin Devamı

İşsizlik sigortasında teminat dışında kalan haller

İşverenle anlaşarak veya isteyerek işten ayrılma ya da işsizlik tazminatı için başvurduktan sonra ücret alarak çalışmaya devam etme durumları teminat dışında kalıyor. İş yerinde altı ayı tamamlamadan işsiz kalanlara ödeme yapılmıyor. Bu kurallar, doğru tazminat ödemesi yapılması açısından önemli. Poliçelerde teminat ve özel şartlar detaylı olarak yer alıyor. Müşterilerin bu şartları okumaları gerekiyor.

Çalışma hayatındayken yapılmalı

Çalışanlar için işsiz kalma riski her dönemde var. Ayrıca söz konusu durum her meslek grubundan bireyleri de kapsayan bir risk. Bu nedenle çalışma hayatına başlayan her özel sektör çalışanının bu sigortaları alması önemli avantajlar sağlıyor. Bireylerin düşük primlerle, her an karşılarına çıkabilecek olan işsizlik sorununa karşı yaşam standartlarını güvenceye almaları önem taşıyor. İşsizlik sigortasının aktif çalışma hayatındayken ve herhangi bir sıkıntı olmasını beklemeden yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Risk gerçekleştiğinde yapılan ödemeler

İşsizlik durumu, sigortalının riskin gerçekleştiği andaki istihdam durumuna göre belirleniyor. Sigorta kapsamında ücretli çalışanlara istekleri dışında işsiz kalmaları durumunda, serbest meslek sahibi ve devlet memuru olanlara geçici sakatlık durumunda, emekli çalışanlara ise hastaneye yatırılmaları durumunda tazminat ödeniyor. Ayrıca, kendilerine en uygun iş pozisyonlarını aramak için zamana sahip oluyorlar. Onlar iş ararken, seçtikleri ürünün kapsamına göre sigortalının kredi taksitleri veya kredi kartı harcamaları ödeniyor veya kendilerine iş bulana kadar maaş bağlanıyor.