Merkez Şiir yarışmasının 23'üncüsü düzenlenecek

Şiir yarışmasının 23'üncüsü düzenlenecek

Paylaş
Şiir yarışmasının 23'üncüsü düzenlenecek

Şiir yarışmasının 23'üncüsü düzenlenecek

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Uluslararası Geleneksel Kültür-Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenmekte olan "Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması"nın bu yıl 23'üncüsünün gerçekleştirileceğini söyledi.
Şiir yarışmasına katılım ve koşullarını açıklayan Başkan Bardak, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleyip, tescilleyerek Osmaniye ilimiz adına gururla 22 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz 'Ekmek Ödüllü Uluslar arası Şiir Yarışması'nın 2020 yılında 23'üncüsünü düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz.Yarışmaya katılarak sizler de şiirlerinizi tanıtma olanağına kavuşabilir, böylesi bir etkinlikte farklı kentlerdeki şiir dostları ile tanışmanın ortamını yaşayabilirsiniz." dedi. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere plaketle birlikte çeşitli hediyeler sunulacağını kaydeden Bardak, "Ayrıca, yarışmada ilk üç derecesinden sonra gelen şiirlerin puan durumlarına göre; Yazar Yaşar Kemal, Şair A. Neşet Dinçer, Eğitimci- Şair Salih Sefa Yazar, Gazeteci- Ali Rıza Karadağ, Gazeteci M. Cemal Şenadam, Gazeteci Ahmet Birgül, Şair Yazar Ahmet Borazan, Şair-Yazar-Eğitimci Süleyman Yurtsever, Şair-Yazar- Yüksel Öktem, Matbaacı Kültür ve sanat dostu Remzi Çakmak, Ressam-Şair-Müzisyen Mustafa Dinletir, Gazeteci Gökhan Erkmen anılarına ve bu etkinliği 23 yıldır düzenlemenin onuruna Gazeteci Şair Yazar Mustafa Bardak özel ödülü olarak plaket ve özel hediyeler verilecektir. Ödül töreninde, yarışmaya katılan herkese öncelikle 5 değişik ödül verildikten sonra, derecelerine göre diğer ödülleri takdim edilecek, emeğinin karşılığı almayan hiçbir şiir yazarı katılımlı eli boş dönmeyecektir." diye bilgi verdi.
YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
Yarışmaya katılacak olan şiirde anlatılacak konuyu serbest bıraktıklarını ifade eden Bardak şöyle devam etti:
"Ancak; kendi yazmış olduğunuz şiir olması gerekmektedir. Kendinize ait olmayan bir şiirle katılmanızın belirlenmesi durumunda dereceye girseniz bile, olayın anlaşılması durumunda koşullara uyulmaması nedeniyle ödülünüz iptal edilir. Olayın ödülün tesliminden sonra öğrenilmesi durumunda ise "basın yolu ile kınama" yapılır. Yarışmamıza bir şiir gönderebilirsiniz. Şiirinizin altına gerçek isminizi değil; kullanacağınız Rumuz ile birlikte yaşınızı da belirtmelisiniz. Ayrı bir kağıtta ise şiirinizin ismi, kullandığınız rumuzunuz, gerçek adınız ve soyadınız, açık adresiniz, telefon numaranız, varsa elektronik posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir. Yarışmamız; Şiir okuma değil, şiir yazabilme olarak anlaşılmalıdır. Şiirleriniz, A 4 kağıt üzerine okunaklı olarak el yazısı veya bilgisayar dizgisi ile en az 12 punto alarak yazılmalı, kağıdın arka yüzü yerine ikinci kağıt olarak kullanılmalıdır. Öğrenci defter kağıtları, üzerine resim ve şekiller verilerek yazılan kağıtlar ile peçetelere yazılı olan şiirler yarışma jürisi önüne konulamayacaktır. Yarışmaya göndereceğiniz şiirlerde herhangi bir siyasi parti lideri veya siyasi içerikli bir düşünceyi destekleyici görüşler olmamalıdır. Şiirleriniz; e-posta yolu ile kabul edilmez ve yarışmaya katılamazsınız. Yarışmaya katılacak olan şiirlerinizi elden getirebileceğiniz gibi, posta veya kargo ulaşımı ile de gönderebilirsiniz. Yarışmamıza göndereceğiniz şiirlerin 6 Nisan 2020 Pazartesi günü saat: 19.00'e kadar elimize ulaşmış olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra elimize ulaşan şiirler yarışmaya katılamayacaktır. Yarışma sonuçlarımız, 24 Nisan 2020 Cuma günü saat 17.30'de Osmaniye İl Merkezindeki; Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı, Şiir Meydanı'nda düzenlenecek törende açıklanacak ve ödüller sahiplerine verilecektir. "

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı