Gündem 'Sık lan sık'

'Sık lan sık'

Paylaş
'Sık lan sık'

Gaziantep'te Karataş Sanayi Sitesi'nde dükkan alamadıkları için valiliğe yürümek isteyen esnafa polis, biber gazıyla müdahale etti, 1 kişi gözaltına alındı. Esnafa gaz sıkmayan istemeyen bir polis memurunu amirinin boynundan tutarak 'sık lan sık' diyerek gaz sıktırması dikkat çekti

Gaziantep Merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından Karataş bölgesine yaptırılan Sanayi Sitesi’nden ihaleye girmelerine rağmen dükkan alamadıklarını ve aldıkları dükkanların ödemelerini yapamadıklarını iddia eden 400 kişilik esnaf grubu, öğle saatlerinde Şahinbey Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Haberin Devamı

Belediyeye tepki gösteren kalabalık, bir süre sonra Gaziantep Valiliği’ne yürümek istedi. Atatürk bulvarını trafiğe kapatarak yürüyen grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca biber gazıyla müdahale edildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27084","27084","201502","27084-.jpg","1", "0","Amirinden polis memuruna: Sık ulan sık!..."); startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27083","27083","201502","27083-.jpg","1", "0","Sık ulan sık!...");

Bu sırada esnafa gaz sıkmayan bir polis memuruna amirleri “sık lan sık” diyerek gaz sıktırdı. Bu sırada bir amirin polis memurunun ensesine vurduğu görüldü.

1 kişinin gözaltına alındığı müdahalenin ardından kalabalıktan bazıları dağılırken, bazıları ise yürüyüşü sürdürdü. Polis, valilik ve belediye önünde güvenlik önlemi aldı.

Haklarını aradıklarını söyleyen esnaftan Uğur Delihan "Biz de herkesin aldığı gibi dükkan almak istiyoruz. Şu an bizden yarısı peşin, geri kalan yarısını ise 2 yılda istiyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Belediyenin ticarethane olmadığını ifade eden Mehmet Ay ise "Belediyenin amacı insanlara hizmet vermek. Burası emlak bürosu değil. 1 yıl önce metrekaresi 750 lira olan işyerlerini yüzde 20’si peşin, geri kalanı ise 10 yıl ödemeli şeklinde verildi. Ama şu anda yarısı peşin diğer yarısı ise 2 yıl da alınacak. Bizim amacımız üzüm yemek, bekçi dövmek değil" diye konuştu.

VALİDEN AÇIKLAMA VAR

Gaziantep’te esnaf eylemi sırasında bir polise, biber gazı sıkması konusunda yönlendirmede bulunan diğer polis memuru hakkında oluİlimiz Şahinbey ilçesi İnönü Caddesi üzerinde Eski Garajlar olarak tabir edilen bölgede bulunan sanayi esnafına, Kentsel Dönüşüm kapsamında Şahinbey ilçesi Karataş bölgesinde yeni işyerlerinin yapılması konusuyla ilgili olarak 11 Şubat 2015 günü saat 14.00 sıralarında yaklaşık 100 kişilik sanayi esnafı ve çalışanlarının Şahinbey Belediye Binasına doğru yürüyüşe geçtikleri ihbarı üzerine, Şahinbey Belediye binasında ve güzergahta gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, kalabalık grup ile yapılan mülakat sonucunda dağılımları sağlanmıştır. Bahse konu grubun 12 Şubat 2015 günü saat 09.00 sıralarında tekrar belediye önünde toplanacakları duyumu üzerine 12 Şubat 2015 günü belirtilen yerde gerekli emniyet tedbirleri alınmış, yaklaşık 70 kişilik bir grup saat 09.30 sıralarında Şahinbey Belediyesi önünde toplanmış, daha sonra buradan dağılarak, ara sokaklardan tekrar birleşmek suretiyle Valilik Binasına doğru yürüyüşe geçmiş, Atatürk Bulvarı’na geldiklerinde kaldırımda yürümek yerine, yol üzerinde yürüyerek tamamen yolu trafiğe kapatmışlardır.

Haberin Devamı

"SORUŞTURMA BAŞLATTIK"

Ulaşımın aksaması üzerine ivedi olarak grubun bulunduğu yerde önlem alınmış, görevlilerimizce defaten yolu açmaları ve kaldırımda yürümeleri konusunda ikaz edilmelerine rağmen grup uyarılara uymayarak, yolu tamamen trafiğe kapatmış, grup görevlilerimizce engellenmeye çalışıldığı esnada, görevlilerimizin üzerine aniden yüklenmeleri ve zincirde görevli personeli aşıp devam etme girişiminde bulunmaları üzerine, gruba karşı müdahale talimatı verilmiştir. Bu esnada grupta gazcı olarak görev yapan polis memurunun görev yaptığı sırada, diğer bir polis memurunun gaz sıkması hususunda yönlendirme yaptığı esnadaki olu denildi.

Haberin Devamı

DHA