Spor Şike davası kararı açıklandı!

Şike davası kararı açıklandı!

Paylaş
Şike davası kararı açıklandı!

Şike davasında Yargıtay kararını açıkladı: "Kısmen onandı, kısmet düştü, kısmen bozuldu." Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezaları onandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 Temmuz 2011'de Türkiye'nin 15 şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonla başlayan davada Mahkeme 48 kişiye şike, teşvik primi ve örgüt suçlarından çeşitli cezalar verirken 45 sanık beraat etmişti. Dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesinde temyiz incelemesi tamamlandı.

Haberin Devamı

>>>YARGITAY KARARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

ONLARIN CEZALARI DA ONANDI

Aziz Yıldırım'ın yanı sıra futbolcular İbrahim Akın, Mehmet Yıldız, Gökçek Vederson, Ümit Karan ile Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş'ın eski hocası Tayfur Havutçu'nun cezaları da onandı.

AZİZ YILDIRIM'IN DURUMU

Aziz Yıldırım şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011'de "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davası kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ı Süper Lig de ki 14 maçta yargılandı. Bu 14 maçın 7'sinden beraat eden Yıldırım'ın, 4 müsabakada şike yapmak, 3 müsabakada teşvik primi vermek suçlarını işlediğine hükmedilmiştir. Toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılan Yıldırım, kararı temyiz etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi kararı onadı. Aziz Yıldırım'ın tekrar tutuklanıp yaklaşık 40 ay hapis yatma ihtimali var.