Gündem 'Silah bırakma' çağrısı Diyarbakır'da böyle yankı buldu

'Silah bırakma' çağrısı Diyarbakır'da böyle yankı buldu

Paylaş
'Silah bırakma' çağrısı Diyarbakır'da böyle yankı buldu

Dolmabahçe'deki çözüm süreci toplantısının ardından yapılan 'silah bırakma' çağrısı Diyarbakır'da olumlu karşılandı. Şehirde yaşayan bazı vatandaşlar açıklamayı şu sözlerle değerlendirdi:

İbrahim Ertek,

Haberin Devamı

"Çözüm sürecini candan istiyoruz. Çözüme doğru gidiyoruz. Bu konuda çok eminim" dedi.

Rıdvan Dursun

"Böyle samimi aşamaların olması gerçekten çok güzel. HDP’nin PKK’nın silahsızlanması yönündeki açıklamaları samimiyetini gösteriyor. Bu gelişmelerin olması sevindiricidir. Kürt vatandaşı olarak çözüm sürecini destekliyorum."

Abdulgaffur Bülbül

"Hükümet ile HDP’nin aynı karede bulunması çözüm sürecine ilişkin somut açıklamaların geleceğinin bir kanıtıdır. Başlangıç olarak böyle somut açıklamaların yapılması önemlidir. Çözüm süreci çok hassas bir süreç olduğu için bazen önemli kırılmalar oldu. Sürece herkes sağduyulu bir şekilde yaklaşması lazım.

Bu konuda herkesin fikri alınarak, alınan fikirlere saygılı bir şekilde yaklaşmak lazım. Ancak çözüm süreci bu şekilde sonuçlanır. Zaten ki

Haberin Devamı

Esnaf Serdar Akmaz

"Huzur ortamı olursa turist de gelir insanların işleri daha da artar. Silah bırakılırsa siyasi anlamda da insanlar düşüncelerini daha iyi bir şekilde dile getirebilirler. Herkes fikirlerini rahat bir şekilde söyleyebilir bu şekilde diyalog kanallarının açılacağını düşünüyorum"

Öğrenci Tuba Şimşekoğlu

"Mesajlar bölgenin huzuruna katkı sunacaktır. Sosyal olarak rahatlama olacak, olumsuz algılar değişecek.

Banka görevlisi Yusuf Umut

"Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin beklediği bir mesajdı. Bizim için önemli olan 30 yıldır akan kanın durmasıdır. Sürecin taraflarını kutluyorum. Gençler için de olumlu olacak, çünkü siyasette daha rahat fikir yürütülebilecek"

Esnaf Ali Sait Özkan

"Köylere dönüş de artar, huzur, barış gelir. Birlik ve beraberliğimiz daha da artar."

Emekli işçi Hacı Turay

"Örgütün silahları bırakmasını hepimiz isteriz. Bu hem halk için hem de Ortadoğu için iyi bir fırsat olur. Böyle bir anlaşma olursa bölgemiz ve barış için iyi olur. Gençler ölmez, ekonomi de düzelir"

AA