Merkez Silifke Belediyesi otizmli çocuklar için özel yaşam merkezi kuruyor

Silifke Belediyesi otizmli çocuklar için özel yaşam merkezi kuruyor

Paylaş
Silifke Belediyesi otizmli çocuklar için özel yaşam merkezi kuruyor

Silifke Belediyesi otizmli çocuklar için özel yaşam merkezi kuruyor

Atike Ceylan KAÇAR/SİLİFKE/(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Silifke ilçesinde Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, otizmli çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlattıkları özel yaşam merkezi çalışmalarını yerinde inceledi.
Mülkiyeti Silifke Belediyesine ait Toros Mahallesi TOKİ konutları içerisinde bulunan binada tamir ve tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkanvekili Altunok, “Belediye Özel Yaşam Merkezimizi kısa sürede tamamlayarak ilçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızı bir çatı altında toplayacağız” dedi. İlçede yaşayan otizmli çocukların topluma kazandırılması amacıyla belediye olarak böyle bir proje yürüttüklerini belirten Başkanvekili Altunok yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hayat boyu desteğe ihtiyacı olan ve ilçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızın eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla belediye olarak bir proje hazırladık. Mülkiyeti belediyemize ait bina içerisinde tamir ve tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak otizmli çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim meleklerimiz, onlar bizim baş tacımızdır. Onların ve ailelerinin yanında olmak için biz de belediye olarak böyle güzel bir projemizi hayata geçireceğiz. Otizmli çocuklar yaşam merkezimizi hizmete açtığımızda ilçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızı bu çatı altında toplayarak onlara spor, resim, müzik, halk oyunları ve diğer alanlarda eğitimler vereceğiz. Vereceğimiz bu eğitimler sayesinde otizmli çocuklarımız kendilerine yetebilecekleri bir geleceğin kapısını da aralayacaktır. Otizmli çocukların ailelerinin en büyük düşünceleri olan ‘biz yaşlandığımızda veya hastalandığımızda çocuklarımızı emin bir şekilde, gözümüz arkada kalmadan emanet edebileceğimiz merkezilerin olmasıdır’ diyen ailelerimizin bu beklentisine biz de Silifke Belediyesi olarak cevap vermek istiyoruz. Başlattığımız Belediye Özel Yaşam Merkezimizi kısa sürede tamamlayarak ilçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızı bir çatı altında toplayacağız.”
Başkanvekili Altunok’un, belediye otizm merkezinde devam eden inşaat çalışmalarını da sık sık inceleyerek çalışmaların hızlandırılması yönünde talimatlarda bulunduğu da öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı