Silifke Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2 yeni araç

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2 yeni araç

Paylaş
Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2 yeni araç

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2 yeni araç

SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'de, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne gönderilen trayler ile ekskavatörün kuruma tahsisi düzenlenen törenle yapıldı.
Çamdüzü Orman Deposu'ndaki törene Kaymakam Şevket Cinbir, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan ve personeller katıldı. Burada konuşan Kaymakam Cinbir, "2018 model trayler ile 30 tonluk kırıcılı ekskavatör ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Silifke'nin bu makinelerle güçlenen ekibi, ormancılık faaliyetlerinde daha başarılı hizmetler yapacaklardır. Mersin'e gönderilen araçların Silifke'ye tahsisini yapan Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Silifke Taşeli Bölgesi'nin merkezi, geçmişte vilayet merkezidir. Orman Bölge Müdürümüzün de Silifke'yi öyle görmesi, ormancılıkta Silifke'yi bölgenin merkezi olarak görmesi ve buradaki araç gereç ve ekipmanı güçlendirmesi, işletme müdürlüğümüzün hareket kabiliyetini arttırması çok önemli" dedi.
Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ise yeni araçların ormancılık faaliyetlerinde önemli bir güç olacağını ifade ederek, "Her türlü ormancılık faaliyetinde bu makineyi kullanacağız. Yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz. Ormancılık faaliyetleri noktasında yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Ormancılık faaliyetini arttıran ender ülkenin bir tanesi Türkiye'dir. 2018 yılı yatırım programlarımızda da orman üretimi, sivil kültür, araç ikmal, ağaçlandırma ve erozyonla mücadele noktasında Mersin'de 120 milyon liralık bir yatırım yaptık. 2019 yılında da bu yatırım artarak devam edecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı