Silifke Silifke'de 8 ton reçine üretildi

Silifke'de 8 ton reçine üretildi

Paylaş
Silifke'de 8 ton reçine üretildi

Silifke'de 8 ton reçine üretildi

Atike Ceylan KAÇAR/ SİLİFKE (Mersin), (DHA)- Mersin'in Silifke ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü'nce 8 ton reçine üretildi.
Silifke Orman işletme Müdürü Hasan Aslan, 2017-2021 yılları arasını kapsayan Reçine Eylem Planı doğrultusunda 2019 yılında 10 ton olarak belirlenen reçine üretimin 8 ton olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Müdür Aslan, "Yaklaşık 4 yıldır denemeleri yapılan ve 7 aylık bir sürece yayılan reçine üretimi teknik bilgi, tecrübe ve sürekli takip gerektiren bir iş olmasına rağmen ilk denememizde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Edindiğimiz bu tecrübe ile 2020 yılında 20 ton üretim programı belirlenmiştir" dedi.
Doğal reçineye talebin arttığının altını çizen Müdür Aslan, "Hayatın her alanında kullanım imkanı ve ihtiyacı olan reçine, genellikle sentetik ürünlerden karşılanmaktadır. Son yıllarda ise doğal reçineye olan talep artmış olmasına rağmen üretimi ve işlemesi kısıtlı olduğu için ihtiyaç ithalatla gideriliyor. Bu çalışmalarla birlikte üretim ve işleme kapasitesinin artması ile iç piyasanın taleplerini karşılar seviyeye ulaştığında milli ekonomiye ciddi katkılar sağlayacağı bilinmektedir. Üretim faaliyetlerinin tüm ülke bazında yaygınlaşması temennisiyle bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı