Silifke Silifke'de açık havada Bilim Şenliği

Silifke'de açık havada Bilim Şenliği

Paylaş
Silifke'de açık havada Bilim Şenliği

Silifke'de açık havada Bilim Şenliği

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Silifke ilçesinde açık havada düzenlenen '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı' sergisi ve şenliği büyük ilgi gördü.
Atayurt Ortaokulu'nda koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle okul bahçesinde açık havada düzenlenen, '4006 Tübitak Bilim Fuarı' sergisinin açılışına Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Atayurt Ortaokul müdürü Fuat Alp, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Can, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve öğretmenler katıldı.
Sergi açılışını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ve ziyaretçiler sergideki stantları gezerek öğrencilerden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı, emeklerinden dolayı danışman öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi.
Silifke’nin eğitim çıtasının her geçen yıl yükselmeye devam ettiğini belirten Müdür Sezgin, Atayurt ortaokulunun da oldukça yüksek seviyede eğitim verdiğini, bu nedenle taşımalı eğitimle tercih üzerine gelen pek çok öğrencisi bulunduğunu söyledi.
Bilim şenliğinde öğrencilerin yapmış olduğu Sumaktan Antifriz, Endemik bitkilerin bugünü ve geleceği ve güvenli park sensörü gibi projeler dikkat çekerken, birbirinden özel diğer projeler katılımcılar tarafından tek tek ilgiyle incelendi.
Müdür Alp ise 4006 Bilim Fuarı sergisine katılan ziyaretçilere ve projelerde emek veren öğrencilere ve velilerine teşekkür etti. Öğrenci velilerin de duyarlılık göstererek yoğun katılımda bulunduğu bilim açılışın ardından, Okul Aile Birliği velileri tarafından yapılan sıkma ve ayran ikramı ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı