Silifke Silifke'de damla sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapıldı

Silifke'de damla sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapıldı

Paylaş
Silifke'de damla sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapıldı

Silifke'de damla sulama yöntemiyle çeltik ekimi yapıldı

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE,(Mersin),(DHA)- MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Silifke ilçesinde damla sulama ile çeltik üretiminin yaygınlaştırılması programının açılışına katılıp, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun hayata geçirdiği projeleri de yerinde inceledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Silifke'nin Arkum Mahallesi'nde damla sulama yöntemi ile çeltik ekim töreni düzenlendi. Törene katılan Vali İhsan Su, dünyada su rezervlerinin azaldığını belirterek, "Tarsus ve Silifkeli çiftçilerimiz ile çeltik ekimi gerçekleştiriyoruz. Bu yaptığımız proje ile daha az su kullanmış olacağız. Üretim daha çok arttırılacak. Toprağın aşırı sulama ile kireçlenmesine izin vermeyeceğiz. Bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da projenin ilçeye ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
TKDK'NIN PROJELERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Vali Ali İhsan Su, ilçe ziyareti kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun projelerini de yerinde inceledi. 'Pozitif Köy- Mersin Silifke Ekolojik Çadırlı Kırsal Turizm Projesi’ sahasını ziyaret eden Vali Su, Mersin'de hem kamu sektöründe hem özel sektörde yatırımların devam ettiğini, tarımsal kalkınmayı destekleme konusunda vatandaşlardan gelen projelere çok ciddi destekler sunulduğunu belirtti.
310 PROJEYE 311 MİLYON DESTEK
Bu kapsamda kentte TKDK’dan 310 projeye yaklaşık 311 milyon destekte bulundulduğunu açıklayan Vali Su, "Bu hibeler sayesinde yaklaşık 650 milyon lira yatırım yapıldı. Farklı sektörlerde bir çok projeye kırsal kalkınmadan destekler veriyoruz. Burası da kırsal kalkınmadan destek yaptığımız yaklaşık 3 milyon 868 bin tl bütçesi olan bir projeydi. Bunun yüzde 65’ini biz karşıladık. Bu tesise kırsal kalkınmadan 2 milyon 300 bin TL civarında destek çıktık" dedi.
Yine TKDK destekleriyle Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen meyve kurutma ve dondurma tesisi ile yerfıstığı işletmesini gezen Vali İhsan Su, bölge halkına ve tarımına katma değer sağlamayı amaçlayan tesislerde üretim kapasitesi, pazarlama, ve sağladıkları istihdam hakkında yetkililerden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı