Silifke Silifke’de TÜBİTAK Bilim Fuarı'na ilgi

Silifke’de TÜBİTAK Bilim Fuarı'na ilgi

Paylaş
Silifke’de TÜBİTAK Bilim Fuarı'na ilgi

Silifke’de TÜBİTAK Bilim Fuarı'na ilgi

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Silifke ilçesinde ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi ilgi gördü.
Atatürk Ortaokulu'nda açılan sergiye, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Anteplioğlu ve Okul Müdürü Nazmi Özen, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Nazmi Özen, "Bu sergilerin asıl amacı öğrenmeye istekli, merak eden, yaratıcı bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Eğitim kurumları olarak bizlerin öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda bugün okulumuz bünyesinde bir bilim fuarı düzenledik. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanvekili Altunok’ta, "Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlamaktadır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile buluşların birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu buluşların ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Sergiye katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli okul yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Kaymakam Nazlı ise, öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralaması temennisinde bulunarak, "Bugün bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, bu başarıya katı sunan öğretmen ve idarecilerimizi de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Açılışa katılanlar daha sonra Atatürk Ortaokulu öğrencilerin TÜBİTAK Bilim Fuarı'ndaki çalışmalarını yakından inceledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı