Silopi Silopi'de engellilere ücretsiz tıraş

Silopi'de engellilere ücretsiz tıraş

Paylaş
Silopi'de engellilere ücretsiz tıraş

Silopi'de engellilere ücretsiz tıraş

Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce 'Engellilere uzanan sevgi makası' projesiyle 700 engelliye ücretsiz kuaförlük hizmeti verilecek.
Silopi Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Engellilere uzanan sevgi makası’ projesi kapsamında 10 eğitmen ve 25 öğrenci tarafından engellilerin saç bakım ve tıraşı yapılıyor. Projeyle ilçe merkezi, belde ve köylerde bulunan 700 engelliye ulaşılması hedefleniyor. Eğitmenler, projeye ilçede bulunan rehabilitasyon merkezindeki kayıtlı engelli öğrencileri kuaföre getirmeleriyle başladı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, projeyle özel eğitime muhtaç erkek engellilerin tıraşlarını yapmak, kız öğrencilerinde saçlarının fönlendiğini ifade ederek, "Özel eğitime muhtaç bireylerin sosyal hayat noktasında eksikliklerinin olduğunu görüyoruz. Bunu zenginleştirmek adına biz buradayız. Silopi Halk Eğitim Merkezi olarak burada bulunan ve köylerden gelen özel eğitime muhtaç bireylerimize bir katkıda bulunmak için bu etkinliği organize ettik. Amacımız buradaki bireylerin toplumsal hayata katkılarını ötekiyle buluşmasını sağlamak adına bir etkiliğe imza atmaktır. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde de biz bunu hayata geçirelim istedik" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı