Gündem Silvan'da hava destekli operasyon

Silvan'da hava destekli operasyon

Paylaş
Silvan'da hava destekli operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasının ardından başlatılan, hava destekli operasyon devam ediyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında pusu kurup 13 askeri şehit eden 7 askeri de yaralayan PKK’lı teröristleri etkesiz hale getirmek için başlatılan büyük operasyon, helikopterlerin hava desteğiyle aralıksız sürüyor. Teröristlerin bulunduğu alanlar ateş altında tutulurken, bölge çembere alındı. Teröristlerin dün güvenlik güçlerine uzun namlulu silahların yanı sıra Rus yapımı yakma gücü olan ve fazla alev çıkaran el bombalarıyla da saldırdıkları ortaya çıktı.

Silvan İlçesi’ne bağlı Dolapdere ve Kulp İlçesi’ne bağlı Küplü köyleri arasındaki arama tarama faaliyetinde bulunan askeri birilğin öğle yemeği molası verdiğı Reşan Deresi Mevkii’nde pusu kururarak, el bombası, uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristler 13 askeri şehit etti, 7 askeri de yaraldı. Saldırı sırasında çıkan çatışmada 7 PKK’lı öldülürken, takviye birliklerin yetişmesiyle değer teröristler ormanlık alanda yangın çıkardıktan sonra kaçtı.

DİYARBAKIR'DA 13 ASKER ŞEHİT OLDU

13 EVE ATEŞ DÜŞTÜ

İŞTE ÇATIŞMANIN AYRINTILARI

Teröristler kaçarken, güvenlik güçlerinin takibinden kurtulmak için araziye mayınlar tuzakladı. Yaklaşık 20 kişi oldukları tahmin edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar gece boyunca sürdü. 7’inci Kolordu Komutanlığı, 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nın ortak yürüttüğü operasyonlara Bolu ve Kayseri’den dün gece bölgeye sevk edilen özel eğitimli profesyonel birlikler, Bordo Bereli bir tim, Lice 2’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı’na komandolar katılıyor.

Bu sabahtan itibaren operasyonlar Diyarbakır’ın Silvan, Hazro ve Kulp, Batman’ın Sason İlçesi dörtgeninde yoğulaştırılarak, bölge ablukaya alındı. Sikorsky helikopterlerle operasyon alanlarına komandolar indirilirken, Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı. Ateş altına alınan bölgelerden yükselen dumanlar yakın köylerden net bir şekilde görüldü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5756","5756","201107","5756-1.jpg");


SAVCI OLAY YERİNDE

PKK’lı teröristlerin pusu kurup 13 askeri şehit etitği 7 askeri yaraladığı bölgede bugün alınan güvenlik önlemlerinin ardından Silvan Cumhuriyet Savcısı Bedir Koca, çatışma bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Savcı Koca’nın saldırının nasıl gerçekleştiği, yangının çıkış nedeni başta olmak üzere incelemesini gerçekleştirdiği belirtildi.

ALEV ÇIKARAN RUS BOMBASI KULLANDILAR

Şehit olan 13 askere yapılan otopsilerde bazılarının kurşunla, bazılarının da yanarak şehit oldukları belirlendi. Savcılık yetkilileri, çatışma bölgesindeki yangına PKK’lı teröristlerin kullandığı ve parça tesirinden çok yakma gücü yüksek ve fazla alev çıkaran Rus yapımı bombaların neden olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Bölgede ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için Silvan, Kulp ve Hazro’dan gelen Orman İşletme Müdürlükleri ekipleri araçlarla çalışmalarını sürdürürken Adana’dan gelen yangın söndürme uçağı da alevlere havadan müdahale etti.

VALİ TOPRAK: KAÇIRILAN 3 KİŞİYİ KURTARMAMIZ GEREKİYOR

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavileri süren yaralıları dün gece ziyaret ettiğini ve durumlarının iyi olduğunu söyledi. Vali Toprak, dün çatışmanın olduğu bölgedeterörle mücadele kapsamında operasyonların sürdüğünü de belirterek, "9 Temmuz’da kaçırılan 2’si asker 3 kişinin kurtarılması için söz konusu bölgede takip yapılıyordu.

Teröristlerin son olarak Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketli saldırı düzenlenmesinden sonra bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan operasyonlar arttı. İşte artan operasyonlar nedeniyle dün çatışma yaşandı. Kaçıralan 3 kişiyi kurtarmamız gerekiyor" dedi. Güvenlik güçlerinin çembere alınan geniş bölgedeki operasyonları sürerken, teröristlerin tuzakladığı patlayıcılara karşı dedektörler ve patlayıcı aramaları için eğitilen köpekler de kullanılıyor.

Ferit ASLAN- Ferit DEMİR/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı