Simav Simav'da 80 yıldır süren gelenekte 20 bin kişi buluştu

Simav'da 80 yıldır süren gelenekte 20 bin kişi buluştu

Paylaş
Simav'da 80 yıldır süren gelenekte 20 bin kişi buluştu

Simav'da 80 yıldır süren gelenekte 20 bin kişi buluştu

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde düzenlenen 'bereket sofrası' adlı etkinlikte, yaklaşık 20 bin kişiye yemek ikram edildi. Ayrıca yardıma muhtaç ve kimsesiz 24 çocuk, etkinlikte sünnet ettirildi.

Simav'da 80 yıldır aralıksız yapılan toplu sünnet ve büyük hayır yemeği geleneği, bu yıl da 'bereket sofrası' adıyla düzenlendi. Simav Kaymakam Vekili Furkan Başer, siyasi parti temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş programa katıldı.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği gelenek sayesinde esnaf bol kazanç, çiftçi bereketli ürün elde edeceğine; vatandaşlar ise her türlü bela ve kazalardan korunacağına inanıyor. Belediye ekipleri etkinlikler için 1 ay öncesinden mahalleleri dolaşarak vatandaşlardan makbuz karşılığı para topluyor. Toplanan paralarla satın alınan 4 ton et, 1 ton şeker, yarım ton irmik, 1 ton bulgur, 1 ton sıvı yağ kazanlarda pişirilerek çorba ve etli bulgur ile irmik helvası yapılıyor. Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin hemen bitişiğindeki 150 dönümlük fuar alanında kurulan bereket sofralarında yapılan yemekler, halka ikram ediliyor. Sünnet çocukları ise alanda kurulan yataklarda, aileleriyle birlikte kendilerini ziyaret edecek konukları bekliyor. Tören sonunda Belediye ve Kaymakamlık, sünnet ettirilen çocuklara birer küçük altın, hayırsever vatandaşlar da harçlık, bisiklet ve oyuncaklar hediye ediyor.

Simav Belediye Başkanı AK Partili Adil Biçer, bu güzel geleneği sürdürmek için katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, "Atalarımızdan aldığımız bu güzel geleneği bizde görevimiz sürdükçe devam ettirmekte kararlıyız. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bu güzel geleneği bizden sonraki nesillere taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı