Simav Simav'da kar lastiği takmayan sürücülere ceza uygulandı

Simav'da kar lastiği takmayan sürücülere ceza uygulandı

Paylaş
Simav'da kar lastiği takmayan sürücülere ceza uygulandı

Simav'da kar lastiği takmayan sürücülere ceza uygulandı

Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), (DHA) - KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, kış lastiği denetimlerinde kurallara uymayan 25 sürücüye 776'şar lira ceza kesildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında kullanımı zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması kapsamında Kütahya- Simav Karayolu Gökçeler Kavşağı'nda denetim yaptı. Uygulama noktasında durdurulan TIR, otobüs, minibüs ve hafif ticari araçların lastik tırnakları arasındaki derinlik ölçüldü. Denetimlerde kış lastiği takmayan 25 sürücüye 776'şar lira para cezası kesildi.
Kış lastiği uygulaması öncesinde can güvenliği için bütün bakımlarını yaptırdığını söyleyen ticari araç sürücüsü Resul Üner (31), "Kışın soğuklarda güvenli seyredebilmemiz için kış lastiklerimi taktırdım. Hem kendimiz hem de başkalarının güvenliği için kurallara uymaya çalışıyoruz. Diğer sürücülerin de kış lastiklerini taktırmalarını istiyorum. Bu can güvenliğimiz için çok önemli" dedi. Sürücü Metin Özdoğan (41) da, "Ben sadece aracımın arka lastiklerine kış lastiği taktırmıştım. Ön lastiklere de kış lastiği zorunluluğu olduğunu bilmiyordum. 776 lira ceza kesildi. Şimdi gidip aracımın ön lastiklerine de kar lastiği taktıracağım. Bu uygulamalar bizim için çok önemli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı