Yaşam Şimdi Çeşme'de olmak vardı!

Şimdi Çeşme'de olmak vardı!

Paylaş
Şimdi Çeşme'de olmak vardı!

Dünyanın en büyük turizm yayıncılarından 'Frommers, 2011'in favori adreslerini seçti. Listede Ege'nin incisi Çeşme de yer alıyor

* Editörler, turizm yazarları ve okuyucuların oylarıyla belirlenen liste, kışa yaklaşırken size yine yazın esintisini getirmeyi vaat ediyor.
* ‘Frommers’ın Türkiye editörü Lynn Levine Çeşme’yi anlatırken, “10 küsur yıl önce burası plajları ve Yunan köylerini andıran mimarisiyle saklı bir köşeydi. Seyrek nüfusu ve ailelerin işlettiği pansiyonlarıyla kendi halinde bir yerdi. Ama zaman ilerliyor. İzmirlilerin sayfiyesi, uluslararası ölçekte adından söz ettiren bir tatil devi haline geldi. Artık Çeşme’de lüks SPA’lardan romantik butik otellere hatta bir paşanın malikanesine kadar dilediğin her yerde kalabilirsin” diyor.
* LevIne, “Ama Çeşme’de bunların çok ötesinde bir şey var. Çeşme sadece kıyı şeridi, termal sularıyla anlatılamaz. Burası dünyanın en önemli sörf merkezlerinden biri. Beach club’lar da cabası.
* Kalede Osmanlı’nın tarihinde kaybolabilir, yerel şarapların inanılmaz lezzetini yudumlayabilir, balığın tadına varabilirsiniz” ifadesini kullanıyor.
* Listedeki diğer adresler arasında Şili’den Santiago, Brezilya’dan Rio de Janeiro, İtalya’dan Ponza ve Pontine Adaları ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı