Advertorial Şimdi 'Midi' zamanı
Sponsorlu

Şimdi 'Midi' zamanı


Paylaş
Şimdi 'Midi' zamanı

Everest Yayınları yeniliklere dur durak demeden devam ederken cep boy kitaplardan sonra MİDİ boy kitaplar ile okura istediği boyda kitap okuma yelpazesi sunuyor.

MİDİ boy kitaplar 366 bin baskısıyla listelerden inmeyen ve birçok dile çevrilen Ahmet Ümit’in Elveda Güzel Vatanım ile dünya listelerinde aylarca kalan Khaled Hosseini’nin Ve Dağlar Yankılandı kitabıyla başlıyor. 50 bin adet baskılarıyla raflardaki yerini alacak olan Elveda Güzel Vatanım ve Ve Dağlar Yankılandı 12.90 TL özel fiyatla okurla buluşuyor.

Yayıncılığımızda okurların hak ettiği kaliteyi onlara sunmayı ilke edinen ve bu nedenle ilkleri gerçekleştirmeyi görevi olarak gören Everest Yayınları Midi kitapları içerikten ve kağıt kalitesinden hiçbir ödün vermeden orijinal metni koruyarak okura ulaştırıyor.

Everest Yayınları, Midi boy kitaplar projesi kapsamında diğer kitapların da baskılarını yapmayı sürdürecek.

ELVEDA GÜZEL VATANIM

Polisiye edebiyat denilince akla gelen ilk isim Ahmet Ümit’in Everest Yayınları’ndan çıkan Elveda Güzel Vatanım 366 bin baskı ile okurlarına ulaşmayı sürdürüyor.

Elveda Güzel Vatanım İttihat ve Terakki’nin son dönemlerinin anlatıldığı ve devletin derinlikleri, toprağın derinliklerinden daha karanlıktır sloganıyla okurla buluşan roman şimdi de MİDİ Boyla aynı anda kitapçı raflarındaki yerini koruyor.



ARKA KAPAK

1926 yılının o hüzünlü sonbaharı. Osmanlı İmparatorluğu yıkılmış, genç cumhuriyet ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor. O büyük altüst oluşun içinde bir adam:
Şehsuvar Sami… Bir zamanların İttihat ve Terakki fedaisi, şimdilerin yorgun komitacısı. Şehsuvar Sami’nin etrafında dönen amansız bir entrika. Bir yanda kaybettiği ama hiçbir zaman yüreğinden çıkartamadığı sevgilisi Ester, öte yanda yaşanılan tarihsel bozgun… Kaybedilen bir ülke, kaybedilen bir şehir, kaybedilen bir hayat. Ve aklında hep aynı soru:
Devlet mi kutsaldır, yoksa insan mı?


“Ölüm, şehirlerimizi kaybetmekle başlar.” Kim söylemişti bu cümleyi
hatırlamıyorum, ne yazık ki doğru… Doğru, lakin eksik. Ölüm, şehirlerimizi kaybetmekle başlar, vatanımızı kaybetmekle neticelenir.

Sahi nedir vatan? Bir toprak parçası mı, uçsuz bucaksız denizler, derin göller, yalçın dağlar, verimli ovalar, yemyeşil ormanlar, kalabalık şehirler, tenha köyler mi? Hayır, bütün bunların ötesinde bir anlam taşır vatan. Ne sadece toprak parçası, ne su havzaları, ne ağaç silsilesi… Annemizin şefkati, babamızın saçlarına düşen ak, ilk aşkımız, doğan çocuğumuz, dedelerimizin mezarlarıdır vatan…
Vatanı olmayan insanın hayatı da olmaz. Evet, bir vakitler zihnim, kalbim bu fikirlerle doluydu. Şimdi? Şimdi bilmiyorum…


VE DAĞLAR YANKILANDI




Khaled Hosseini’nin Everest Yayınları’ndan çıkan ve ilk romanı Uçurtma Avcısı’nı, 2007’de Bin Muhteşem Güneş takip etti. İki roman, dünya çapında bir başarı yakaladı ve satışları toplamda 38 milyonu geçti. 2007’de sinemaya uyarlanan Uçurtma Avcısı’nın ardından hayran sayısı gün geçtikçe artan yazarın son romanı Ve Dağlar Yankılandı da Türkiye okurları tarafından çok sevildi. Roman 204 bin baskı adediyle kitapçı raflarındayken MİDİ boyları da okur tarafından sevilecek.

ARKA KAPAK

Gece vakti, çölü bir el arabasını çekerek geçen bir baba. Arabanın içinde annesiz iki çocuk; iki kardeş; biri kız, biri erkek. Küçük Peri için ağabeyi Abdullah, ağabeyden çok öte. On yaşındaki Abdullah’a sorsanız Peri, her şey demek. Köylerinden Kâbil’e varmak için çıktıkları yolculuğun sonunda aileyi yürek parçalayıcı bir son bekliyor. Fakat aslında bu bir son değil... Kardeşlerin başlarına gelenler bir şekilde -yakın ya da uzak- ilişki kurdukları tüm insanların hayatlarında nesiller boyu yankılanacak...
Ve Dağlar Yankılandı, bizi biz yapan değerler üzerine düşündüren, ustalıkla yazıldığını her bölümde yeniden kanıtlayan, büyüleyici bir roman. Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş ile dünya çapında sevilen bir yazar olan Khaled Hosseini’nin yazarlığında bir dönüm noktası.


*Bu bir reklamdır