Spor 'Şimdi sıra bizde'

'Şimdi sıra bizde'

Paylaş
'Şimdi sıra bizde'

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği için kritik kararı verecek heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşıladı

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemeye aday olan İstanbul’da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu’nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımıyla gerçekleşti. Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, IOC Başkan Yardımcısı ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie ve komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, milli voleybolcu Neslihan Darnel de katıldı.

‘SÖZLERİMİZİ TUTACAĞIZ...’

Basına kapalı gerçekleştirilen organizasyonda Gül’ün konuşmasından bazı bölümler verildi. “Biz samimi bir milletiz” diyen Gül özet olarak, “Türkiye pek çok şeyle tanınıyor ama ümit ederim şu ana kadar samimi Türk konukseverliğini tatmışsınızdır. Tüm dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildiğinde verdiğimiz sözleri tutacağız. Artık sıra bizde” yorumunu yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan da düşüncelerini takipçileriyle paylaşan Cumhurbaşkanı, “Biliyorsunuz daha önce 3 kez aday olduk ama hiçbir zaman bu kadar hazır değildik. Umarım bu sefer gerçekleşir” ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, ülkemizin her açıdan bu organizasyonu yapmaya hazır ve güçlü olduğunu söyledi.

'SEYİRCİ SIKINTISI ÇEKİLMEZ'

İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, yaptığı sunumda önemli bilgiler verdi. Alp Berker, “Türk hükümetinin 1,7 milyar Dolar’lık yatırımı kapsamında, 2020’ye kadar 415 halka açık spor tesisi ve 24 yeni mekan kurulacak” dedi. Berker, nüfusun yüzde 50’sinin 25 yaşın altında olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin seyirci sıkıntısı çekmeyeceğini de vurguladı.

TERİM: BİZ HAZIRIZ

Komitenin İstanbul’da yaptığı incelemeler kapsamında basın mensupları, Türk Telekom Arena Stadı’nı gezdi. Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler basın mensuplarıyla yakından ilgilenirken, Terim, Türkiye’nin olimpiyat oyunlarını düzenlemeye hazır olduğunu dile getirerek, “Ülke olarak hazırız. İstanbul’un önemli bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Olimpiyatları istiyoruz” ifadelerini kullandı.

NESLİHAN: EN İDEAL ŞARTLAR SAĞLANACAK

Toplantıda hazır bulunan Milli voleybolcu Neslihan Darnel, İstanbul 2020’de tüm atletler için ideal şartların sağlanacağını belirterek, “Benim gibi sporcuların tek düşüncesi elimizden gelenin en iyisini yapmak olacak. 2020’nin ardından benim kuşağıma anlamlı bir miras kalacak. Olimpiyat Oyunları’nın hem Türk halkı hem de dünya halkları için çok önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyorum. Bu beni çocukluk hayalim” dedi.

Haberin Devamı